Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obnovljeni Forum čeka dozvolu

06.09.2010. 22:00
Obnovljeni Forum čeka dozvolu


Gotovo svi radovi su završeni. Ipak, jedan dio kamena fontane smo trebali još doraditi pa smo ga poslali na doradu. Gradilište smo gotovo raspustili, ali trebamo čekati dozvolu grada kako bismo ga mogli otvoriti za građane, rekao je Babeli
Iako je bilo najavljivano da bi uređenje Poljane pape Ivana Pavla II. trebalo biti završeno do početka rujna, neki manji radovi još uvijek traju.
Josip Babeli, nadzorni inženjer na uređenju Poljane pape Ivana Pavla II., rekao je da su završili sve radove te da je još ostalo urediti fontanu, koja će spajati gornji i donji plato.
– Gotovo svi radovi su završeni. Ipak, jedan dio kamena fontane smo trebali još doraditi pa smo ga poslali na doradu. Gradilište smo gotovo raspustili, ali trebamo čekati dozvolu grada kako bismo ga mogli otvoriti za građane, rekao je Babeli.
Iz Grada Zadra su rekli kako se nakon kraja završnih radova treba napraviti interna primopredaja te tehnički pregled nakon čega će se moći maknuti zaštitne ograde i otvoriti Poljana za građane. Dodali su kako loše vrijeme ne bi trebalo produžiti trajanje radova te da se nadaju da bi za desetak dana građani trebali moći prošetati gotovim i novouređenim antičkim Forumom.