Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prvi dan u OŠ Šime Budinića

06.09.2010. 22:00
Prvi dan u OŠ Šime Budinića


Ovo je vrlo važan trenutak za dijete koje ima šest, sedam godina. Prvi dan ostaje dugo u sjećanju i novi učenici ga proživljavaju vrlo emotivno, rekao je ravnatelj Ivan Čular
Drago mi je što idem u školu, nije me strah. Najviše se veselim tome što ću upoznati nove prijatelje, naučiti slova i sam čitati Harryja Pottera, kaže šestogodišnji Nikola. Nikola je jedan od osamdeset i osam prvašića koji su jučer prvi put sjeli u osnovnoškolske klupe u Osnovnoj školi Šime Budinića. Novi osnovci formirat će četiri razredna odjeljenja u školi koju ove godine pohađa 860 đaka.
Jučer nije bio samo veliki dan za djecu koja počinju svoj osnovnoškolsko obrazovanje, već i za njihove roditelje, kao i bake i djedove koji su ih dopratili u školu.
– Za nas je ovo strašno veliki događaj za koji se pripremamo već dva, tri tjedna. Moj sin danas počinje novu stvar u životu, okreće novi list i zbog toga je jako sretan, kaže Domagoj Martinović, otac Rena Martinovića.
Prvi dan škole je dan za pamćenja i treba ga učiniti posebnim. Da takav stvarno bude novim prvašima jučer su se u Šime Budinića pobrinuli njihove školske kolege, učitelji i nastavnici na čelu s ravnateljem Ivanom Čularom te fra Veselko Grubišić, župnik župe Srca Isusova. Predstavama i dekoracijom školskog hola i razreda u koji će sjesti prvaši svoju misiju su ispunili besprijekorno.
– Mi tradicionalno organiziramo malu svečanu priredbu za početak školske godine. Ovo je vrlo važan trenutak za dijete koje ima šest, sedam godina i koje još nije emocionalno sazrelo. Prvi dan ostaje dugo u sjećanju i novi učenici ga proživljavaju vrlo emotivno. Postoji slučajevi da kada dijete ne primi dobro dolazak u školu, ono kasnije odbiti ići u nju zbog čega imaju problema i roditelji i mi. To je i jedan od razloga zbog kojih mi u školi nastojimo stvoriti opuštenu atmosferu u kojoj će se dijete osjećati dobrodošlim, što rezultira da kasnije rado ide u školu, kaže ravnatelj Ivan Čular.