Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Radujte se životu, divite se Božjoj prirodi

06.09.2010. 22:00
Radujte se životu, divite se Božjoj prirodi


Poželio bih svima onima koji su uime Crkve postavljeni da vas odgajaju i potiču da Pavlovom logikom i zanosom vrše službu služenja, da se raduju zato što nešto čine za nekoga koji će sutra isto tako preuzeti službu odgojitelja i navjestitelja, istaknuo je zadarski nadbiskup
Svetu misu u povodu početka nove školske godine i zaziv Duha Svetoga za učenike, profesore i djelatnike zadarske Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić te svima poželio sreću, uspjeh i Božji blagoslov u radu.
Ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II. mons. Joso Kokić je u uvodnim riječima usporedio srednjoškolsko obrazovanje s putovanjem koje ima svoj cilj, a Bog je onaj koji nas prati na našem životnom putu i želi nam uputiti svoju Riječ i blagoslov.
Mons. Puljić je govoreći o naviještenoj Božjoj Riječi istaknuo Kristovu zauzetost za čovjeka kojega liječi.
– Krist je došao i želi ostvariti program koji mu je Otac povjerio. Jednu noć je, kako nas Luka izvješćuje, probdio u molitvi kako bi onda odabrao svoje suradnike, a nakon toga odabrao je dvanaestoricu kojima će povjeriti nastavak djela spasenja, riječi su zadarskog nadbiskupa. On je u svojoj propovijedi nadalje izdvojio kako se učenici, profesori i odgojitelji svojim radom, životom i svjedočanstvom uključuju u Božji plan i program.
– Učenjem i poučavanjem, mi zapravo sudjelujemo u Gospodnjem planu kojega nam je Isus odredio, naveo je mons. Želimir Puljić istaknuvši zatim ulogu svećenika, profesora, vjeroučitelja i roditelja na putu odgoja mladih.
Predvoditelj misnog slavlja govorio je i o služenju s radošću, kao poslanju.
– Poželio bih svima onima koji su uime Crkve postavljeni da vas odgajaju i potiču da Pavlovom logikom i zanosom vrše službu služenja, da se raduju zato što nešto čine za nekoga koji će sutra isto tako preuzeti službu odgojitelja i navjestitelja. Pavao dalje ide u razmišljanju o tom velikom otajstvu, otajstvu koje možemo doživjeti i radovati se da smo njegovi dionici, kazao je zadarski nadbiskup te poručio kako je na putu ostvarivanja svega dobrog i plemenitog važno ustrajati u tome i živjeti u Božjoj prisutnosti.
– Radujte se životu, divite se Božjoj prirodi, a osobito svoje srce otvorite Bogu koji nam govori po molitvi, sakramentima i po svemu onome što je ostavio u svojoj Crkvi. Ako budete to prakticirali, onda sam siguran u sreću, uspjeh, a osobito Božji blagoslov, zaključio je zadarski nadbiskup.