Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrhunska vina, najbolji konjaci i najfinije cigare na jednom mjestu

06.09.2010. 22:00
Vrhunska vina, najbolji konjaci i najfinije cigare na jednom mjestu


Tko ne voli mlijeko može se odlučiti i za kavu sa sojinim mlijekom, što je svakako raritet u gradskoj ugostiteljskoj ponudi
U Zadru je u nedjelju kod Bagatovog igrališta (nova Lavčevićeva zgrada) otvoren prvi Coffe & Wine bar u Dalmaciji “Congo”. Otvorio ga je mladi zadarski poduzetnik Ivan Jurjević, svjestan nedostataka bara spomenutog profila u Zadru. Vinski i kava barovi već dugo vremena egzistiraju na svjetskom tržištu objedinjujući u svojoj ponudi vrhunska vina, vrhunske pjenušce i šampanjce, najbolje kave, najekskluzivnije konjake, cigare i cigarilose. Isti stoga bivaju mjestom druženja istinskih hedonista, ljubitelja rafiniranih okusa pa nije ni najmanje čudno da ih iz dana u dan ima sve više u ponudi.
U Hrvatskoj trenutačno egzistira svega nekoliko coffe & wine barova i to samo u Zagrebu pa je otvaranje zadarskog “Congo” bara bez bilo kakve zadrške izvanredna novost u zadarskom ugostiteljstvu. Specifičnost ovih barova, između ostalog, mogućnost je uživanja u vrhunskim vinima na decilitre zahvaljujući posebnom aparatu koji nakon svake konzumacije nanovo hermetički zatvara bocu, čuvajući izvorni okus vina. Ista se procedura koristi i za pjenušce kojima se dodaje CO2 pa je orginalna kakvoća zajamčena. Kada spomenutom pribrojimo ugodan interijer, vrhunsku uslugu educiranog osoblja jasno je da je “Congo” mjesto koje svakako treba posjetiti.
I ne samo onda kada ste raspoloženi za kakav ekskluzivan konjak ili vino, već i onda kada vam se pije samo kava. Na ovom ćete mjestu imati priliku istinski uživati i u kavi koja pod vlastitom etiketom “Congo” objedinjuje najfinije sorte Arabice. Tko ne voli mlijeko može se odlučiti i za kavu sa sojinim mlijekom, što je svakako raritet u gradskoj ugostiteljskoj ponudi.
Voditelj bara Dino Jeličić, ugostitelj više od dvadesetak godina, ističe kako je svjestan da njihov coffee & wine bar nije na nekoj centralnoj gradskoj lokaciji, no to ne smatra hendikepom, već naprotiv, jasnim pokazateljem njihovog entuzijazma i ambicije – kvalitetom osvojiti goste. “Congo” stoga ne treba Kalelergu, ne treba centar grada, ono što ovaj bar nudi dobar je razlog za ciljanu posjetu, za laganu šetnju u pravcu Bokanjca, za pokoji trenutak opuštanja i jednostavno uživanja.


 KONJACI STARI I PO 40 GODINA


Pravi znalci će svakako znati cijeniti ponudu konjaka koja uključuje i čuveni Delamain Vesper konjak star od 35 do 40 godina ili, pak, Davidoff konjake Classic i extra.
“Congo” u svojoj ponudi nudi i vrhinska vina iz svih krajeva svijeta poput cijenjenih bijelih vina Gegić Boškinac, Sauvignon Korak, Fratelli Bola, Sauvignon Blanc SD Torres Chile; crnih Harlekin Bibich, Teran Benvenuti La Segreta Rosso; ružičastih Rose Think Pink Bibich, Rosado, Marques de Caceras, Rose Roxanich i brojnih drugih.
Bogatu ponudu šampanjaca najboljih svjetskih proizvođača upotpunjavaju takvi klasici, kao što sui Roeder Cristal Brut, Don Perignon i nezaobilazni Moet Chandon.




 TRIDESETAK VRSTA CIGARA I CIGARILOSA


Ponuda Coffe & Wine bara broji i velik broj kvalitetnih cigara i cigarilosa među kojima posebno mjesto zauzima vlastita cigara Congo – prva hrvatska cigara. Njoj uz bok u “Congu” se može uživati i u cigarama i cigarilosima Cohiba Montecristo i Partagas, zatim u cigari i cigarilosu Romeo y Julieta i dakako brojnim drugima vrstama.