Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Žalba šutljivoj upravi “Zanatkomerca”

06.09.2010. 22:00
Žalba šutljivoj upravi “Zanatkomerca”


Bivši djelatnici paške tvrtke na sastanku s predstavnikom sindikata odlučili su biti ustrajni u borbi za svoja prava koja bi mogla potrajati
Otpušteni radnici tvrtke “Zanatkomerc” iz Paga koja je neočekivano zatvorila svoje proizvodne pogone zatražili su pomoć Saveza samostalnih sindikata Zadarske županije kako bi ostvarili svoja prava. Na sastanku na kojem je bio vršitelj dužnosti predsjednika županijskog Saveza samostalnih sindikata Vedran Uranija zaključeno je kako će se upravi “Zanatkomerca” uputiti žalba.
– Krenuli smo sa žalbom i ne očekujemo da će se ovaj problem brzo riješiti, ali mi od svojih prava ne odustajemo, rekao je otpušteni radnik Edo Maričević.
-Nama je uručen samo jedan papir, pričalo se kako u pogonima nema struje, kako nema novaca i to je sve što smo dobili kao objašnjenje, dodao je.
Podsjetimo kako je u petak radnicima tvrtke “Zanatkomerc” uručen otkaz, a u kamenolomu u Gorici je obustavljena proizvodnja kamena što je bila osnovna djelatnost tvrtke. Nikog nema ni u uredskim prostorima i trgovinama “Zanatkomerca” u Pagu.
Ova tvrtka je 2007. godine u novi drobiličarski pogon u kamenolomu u Gorici uložila 800.000 eura, a 2008. godine je izrađen projekt izgradnje stambeno – poslovnog centra na mjestu uredskih prostora i trgovina na vrlo atraktivnom području uz rubni dio stare gradske jezgre Paga. No, tada su počeli problemi.
– Od kolovoza 2008. godine smo primali minimalnu plaću, a i minimalna plaća je u posljednje vrijeme stizala sa zakašnjenjem, kažu otpušteni radnici. Navode kako su povrijeđeni naglim uručivanjem otkaza. U pismenom objašnjenju Uprave “Zanatkomerca” kojeg su dobili navodi se kako su ih morali otpustiti jer je tvrtka u financijskim problemima zbog velikih zaduženja zbog čega je u pogonu isključena struja.
Vlasnik “Zanatkomerca” Luka Udženija je rekao kako su se gubici tvrtke stalno povećavali jer se zbog krize nije moglo pronaći dovoljno posla u građevinarstvu.