Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Udžbenici 50, a prijevoz 35 posto jeftiniji

06.09.2011. 22:00
Udžbenici 50, a  prijevoz 35 posto jeftiniji


Unatoč još aktualnoj recesiji zbog koje će i  ove godine mnogim roditeljima biti teško opremiti svoje  školarce, Općina Poličnik  ponovno sufinancira udžbenike. Riječ je, naime, o sufinanciranju udžbenika za  sve osnovnoškolce koji imaju prebivalište na području  općine Poličnik i to 50 posto  od ukupne cijene kompleta  udžbenika. S obzirom na to  da je većina ovih učenika narudžbu udžbenika izvršila  preko škole, oni će, kad  njihova narudžba stigne, platiti polovicu od ukupne cijene, a za ostatak će se pobrinuti Općina Poličnik. Za  one učenike koji udžbenike  nisu naručili preko škole, isplata polovice od ukupnog  iznosa koji im je potreban za  udžbenike za ovu školsku godinu vrši se svakog radnog  dana od 7 do 15 sati na blagajni Općine Poličnik, uz  predočenje osobne iskaznice  roditelja te potvrde o upisu u  osnovnu školu.
Općina Poličnik također  sufinancira i đačke karte za  učenike srednjih škola s prebivalištem na području  općine, u iznosu od 35 posto  od ukupne cijene karte za  mjesece listopad, studeni i  prosinac 2011. godine.
Kao i dosadašnjih godina,  učenici karte mogu kupiti na  šalteru Autobusnog kolodvora i to uz predočenje osobne  iskaznice roditelja i potvrde  o upisu u srednju školu.