Natječaj za klizalište za 10-ak dana

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Klizalište će ove zime biti u gradskoj jezgri

Grad Zadar u nastavku dogovora s obrtnicima, odnosno zainteresiranim poduzetnicima grada potvrdio je pokretanje natječaja za najpovoljniju ponudu za postavljanje klizališta u centru grada, koje bi tu bilo tijekom zime.

Klizalište u šatoru postavit će se na Forumu ili na parkiralištu uz crkvu Svete Marije, o čemu će se čuti i riječ zaštitara, ali moguće i ponuđača zbog uvjeta prostora, vremenske izloženosti i sl.

Obrtnici su skloniji Forumu zbog komoditeta, a i negubljenja znatnog parkinga koji bi posjetitelji imali na raspolaganju. No, sigurno se ide u postavljanje klizališta u centar grada, i to od studenoga do veljače. Osim klizanja planirani su i štandovi s ponudom jela, pića i ostalog, animacije, zabave i sl. vjerojatno u drugom šatoru do klizališta.

Iz Gradske uprave najavljuju raspisivanje natječaja najdalje za deset dana, a tada će se utvrditi kolika bi bila cijena ovog posla.

Dio je to razgovora pokrenutih u srcu sezone, a zbog svijesti o potrebi priprema zimskih mjeseci kada sadržajima valja vraćati život na Poluotok, odnosno povijesnu jezgru. Poduzetnici, odnosno obrtnici koji obavljaju cjelogodišnju djelatnost u povijesnoj jezgri, a plaćanjem obveza su i partneri grada, smatraju kako će time osigurati bolji promet u kriznim mjesecima. Grad želi doprinijeti življem srcu grada u tom vremenu, pa i promjeni navika stvorenih otvaranjem trgovinskih centara na periferiji.

Vjeruje se da je klizalište jedan od načina privlačenja najprije mladih, a onda i njihovih roditelja na Poluotok u popodnevnim i večernjim satima, ali i načina da djeca naprave prve korake na ledu, zabave se i vježbaju. Dodatni sadržaji trebali bi donijeti i dodatnu živost, odnosno poboljšati poslovanje ugostitelja, trgovaca, zanatlija i svih ostalih subjekata koji ovdje posluju, a golemi ih je broj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno