Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jedan performans na svakom kantunu

Autor: Z L

06.09.2013. 22:00
Jedan performans na svakom kantunu


Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu bit će predstavljeni tijekom cijelog dana na deset lokacija


Izvedbeni umjetnički projekt na specifičnim lokacijama u Zadru, TRAFO 2013 angažira mlade umjetnike različitih iskustava i različitih nacionalnosti u istraživanju pojma tranzicije; priliku i potencijal kao i krizu i izazove s kojima smo suočeni u neprestanoj mijeni osobne, socijalne i globalne dinamike vremena u kojem živimo.
Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu bit će predstavljeni tijekom cijelog dana na deset lokacija, devet na poluotoku i jedna na plaži pored žute kuće (kod Elektre). Radovi su nastali kao rezultat kreativne suradnje pedagoga i performera čiji su kreativnost i osobni pristup bili oblikovani i vođeni kroz glumačke vježbe i trening. Radionicu su vodili Kristin Guttenberg, umjetnička pedagoginja iz Berlina te Zadru poznat kazališni pedagog još od kasnih devedesetih Aleksandar Acev.
Kao specijalna suradnja pridružila se još i Jule Frierl iz Berlina koju smo mogli vidjeti pred nekoliko dana s vrhunskom predstavom na Monoplay festivalu. Glumci/performeri/plesači su Dominnique Wendler, Danilo Andreas Sepulveda Cofre, Ivana Jenjić, Natalie Perić, Ana Kolega, Jelena Karoglan, Mia Burčul, Lucija Mikas, Kate Marušić i Hrvoje Perc. Radionica i izvedbe nastale su u zajedničkoj produkciji The moving academy iz Berlina i Teatra VeRRdi iz Zadra u suradnji s udrugom Zalet i Monoplay festivalom uz podršku Kazališta lutaka Zadar, Goethe instituta u Zagrebu i Grada Zadra.
Težnja ovog projekta je razvijanje mreže i internacionalne razmjene u kazališnom i performerskom iskustvu čime se Zadar uključuje u Europske tokove, a kao domaćin dobiva program koji razvija dijalog otvorenog razmišljanja u formi ulične umjetnosti integrirane u turistički sadržaj koja istovremeno ne dijeli publiku interesno na građane i turiste već im se obraća kao individualnim osobnostima.
Program započinje u 9 sati ujutro na Morskim orguljama, a završava u 21.20 u Kazalištu lutaka Zadar performansom Just to be Clear.
 


 PROGRAM




09.00 – Morske Orgulje Zagrijavanje/trening
10.00 – Morske Orgulje Press Info na lokaciji
11.30 – Mihovila Klaića, Elizabete Kotromanić – Intro Action  
12.00 – Elizabete Kotromanić – “I want to be Touched” 
15.00 – Elizabete Kotromanić – “Naked Lunch”
16.00 – sv. Dominik “HeartBeat”, “The big picture” 
17.00 – J. Vidulića – “The life of illegal immigrant/Mousetrap”  
17.30 – Plemića Borelli (Nasuprot suda) “Froschkönig “
17.50 – Stomorica “Hochzeit I”
18.25 – Forum/Kapitolij “Return to …” 
19.15 – Plaža kod žute kuće (iza Elektre) “Halugica” 
20.00 – Poljana požarišće 2 “Kompozicija za pjesnika i anti-orkestar” 
20.30 – Stomorica “Hochzeit II”
21.00 – sv. Dominik “The big picture”
21.20 – Kazalište Lutaka (prozor prema Kovačkoj) “Just to be Clear”