Jedan performans na svakom kantunu

Slika korisnika admin
Autor: 
Specijalna gošća događaja je i Jule Frierl iz Berlina čiji smo nastup, prije nekoliko dana, vidjeli Monoplay festivalu

Izvedbeni umjetnički projekt na specifičnim lokacijama u Zadru, TRAFO 2013 angažira mlade umjetnike različitih iskustava i različitih nacionalnosti u istraživanju pojma tranzicije; priliku i potencijal kao i krizu i izazove s kojima smo suočeni u neprestanoj mijeni osobne, socijalne i globalne dinamike vremena u kojem živimo.

Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu bit će predstavljeni tijekom cijelog dana na deset lokacija, devet na poluotoku i jedna na plaži pored žute kuće (kod Elektre). Radovi su nastali kao rezultat kreativne suradnje pedagoga i performera čiji su kreativnost i osobni pristup bili oblikovani i vođeni kroz glumačke vježbe i trening. Radionicu su vodili Kristin Guttenberg, umjetnička pedagoginja iz Berlina te Zadru poznat kazališni pedagog još od kasnih devedesetih Aleksandar Acev.

Kao specijalna suradnja pridružila se još i Jule Frierl iz Berlina koju smo mogli vidjeti pred nekoliko dana s vrhunskom predstavom na Monoplay festivalu. Glumci/performeri/plesači su Dominnique Wendler, Danilo Andreas Sepulveda Cofre, Ivana Jenjić, Natalie Perić, Ana Kolega, Jelena Karoglan, Mia Burčul, Lucija Mikas, Kate Marušić i Hrvoje Perc. Radionica i izvedbe nastale su u zajedničkoj produkciji The moving academy iz Berlina i Teatra VeRRdi iz Zadra u suradnji s udrugom Zalet i Monoplay festivalom uz podršku Kazališta lutaka Zadar, Goethe instituta u Zagrebu i Grada Zadra.

Težnja ovog projekta je razvijanje mreže i internacionalne razmjene u kazališnom i performerskom iskustvu čime se Zadar uključuje u Europske tokove, a kao domaćin dobiva program koji razvija dijalog otvorenog razmišljanja u formi ulične umjetnosti integrirane u turistički sadržaj koja istovremeno ne dijeli publiku interesno na građane i turiste već im se obraća kao individualnim osobnostima.

Program započinje u 9 sati ujutro na Morskim orguljama, a završava u 21.20 u Kazalištu lutaka Zadar performansom Just to be Clear.

 

 PROGRAM

09.00 - Morske Orgulje Zagrijavanje/trening

10.00 - Morske Orgulje Press Info na lokaciji

11.30 - Mihovila Klaića, Elizabete Kotromanić - Intro Action  

12.00 - Elizabete Kotromanić - "I want to be Touched" 

15.00 - Elizabete Kotromanić - "Naked Lunch"

16.00 - sv. Dominik "HeartBeat", "The big picture" 

17.00 - J. Vidulića - "The life of illegal immigrant/Mousetrap"  

17.30 - Plemića Borelli (Nasuprot suda) "Froschkönig "

17.50 - Stomorica "Hochzeit I"

18.25 - Forum/Kapitolij "Return to ..." 

19.15 - Plaža kod žute kuće (iza Elektre) "Halugica" 

20.00 - Poljana požarišće 2 "Kompozicija za pjesnika i anti-orkestar" 

20.30 - Stomorica "Hochzeit II"

21.00 - sv. Dominik "The big picture"

21.20 - Kazalište Lutaka (prozor prema Kovačkoj) "Just to be Clear"

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno