Anka Mrak Taritaš danas dolazi u Zadar

Slika korisnika admin
mrak_taritas
Zvonko KUCELIN
Anka Mrak Taritaš

Nakon održavanja izborne skupštine za županijsku organizaciju, lokalnom HNS-u slijede obimne predizborne pripreme za IX. izbornu jedinicu. Iako su u koaliciji sa SDP-om, rade na pripremama kako bi na listi za ovu jedinicu ponudili najbolje kandidate.

Prema informacijama iz stranke, kandidati su: Milan Stojanov, novoizabrani predsjednik Županijskog odbora HNS-a, Ivo Gregov, predsjednik GO-a i Marina Orlović, tajnica ogranka Stankovci. Stojanov o kandidaturama nije htio govoriti, rekavši kako s imenima prije srijede ne izlaze u javnost, jer će o njima tada odlučiti na sjednici Predsjedništva:

- Sutra odlučujemo koga ćemo predložiti na listu za IX. izbornu jedinicu, ali ni to ne znači da taj kandidat sigurno dolazi na listu za Sabor jer o tome odlučuje vrh stranke. Oni zaprimaju kandidature iz svih županija i analiziraju tko su najbolji kandidati za listu, pa ćemo naknadno saznati tko je od nas troje prošao - kaže Stojanov, dodajući kako će HNS dobiti dva mjesta na listi za IX. jedinicu.

Županijsku organizaciju je nakon izborne skupštine prije desetak dana polako stabilizirao i već su u punim pripremama za izbore. Jedan je od rijetkih političara koji spominje i vlastitu odgovornost, iako je nedavno preuzeo organizaciju. O tome i očekivanjima za IX. izbornu jedinicu kaže:

- Županijska organizacija dobila je novo rukovodstvo i sada treba preuzeti odgovornost za izbore. Što se tiče očekivanja, vjerujem da ćemo u našoj županiji u koaliciji sa SDP-om dobiti najveći broj glasova - smatra Stojanov.

U okviru redovnog obilaska županijskih organizacija HNS-a, danas će članica Predsjedništva HNS-a, Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, održati sastanak s lokalnim rukovodstvo. Ovaj je dolazak organiziran u svrhu organizacijskog jačanja za županijske organizacije HNS-a Zadarske županije, a osim nje na skupu u 18 sati u stranačkim prostorijama u Zadru govorit će i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije, Milan Stojanov i predsjednik HNS-a Zadra Ivo Gregov. Teme konferencije su prostorni plan RH, legalizacija bespravno sagrađenih objekata, izgradnja POS-ovih stanova u Dalmaciji i predstavljanje novoizabranog rukovodstva ŽO HNS-a Zadarske županije.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno