Djeci 21. stoljeća treba drukčiji pristup, a djeci u malim mjestima isti uvjeti kao u gradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Andrina LUIĆ
Jedanaest prvaša u Preku, u OŠ Valentina Klarina

Prvog dana nove školske godine župan Stipe Zrilić u pratnji pročelnika Ivana Šimunića, Milene Ikić, Davora Lonića i Krešimira Laštre, posjetio je OŠ Petra Lorinija u Salima. Ova škola, jedna od najstarijih na području Zadarske županije ima 48 učenika, od kojih je 8 prvašića. Područna škola Božava broji 5 učenika, koliko ih ima od 2012. godine. Međutim, u matičnoj školi u Salima ove je godine manje učenika u odnosu na prethodne godine kada ih je bilo 52-57, ali zato ohrabruje činjenica da vrtić, koji se nalazi u zgradi škole, pohađa 30-ak mališana.

U OŠ Stjepan Radić u Bibinjama krenulo je 410 učenika, sedam više nego lani. Nastava se održava u jednoj smjeni.

- Nakon godine pauze vratila su se tri razreda prvaša. Imamo 61 prvašića koje će u čaroban svijet učenja uvesti učiteljice Marija Sorić, Dijana Spahija i Dijana Budiša te učiteljica engleskog jezika Martina Bašić i vjeronauka Marina Jelić, kazala je Mirka Sikirić, ravnateljica škole.

Prvi dan škole je i u paškoj OŠ "Jurja Dalmatinca" donio veseli dječji žamor nakon ljetnih praznika. Željka Zubović, ravnateljica škole, pozdravila je učenike.

Najviše pozornosti je izazvao dolazak onih koji su napustili svoje bezbrižne, igrom obojane dane u vrtiću i prvi put sjeli u školske klupe, vjerojatno nesvjesni da su okrenuli potpuno novu stranicu knjige života. U pratnji svojih roditelja ipak su se osjetili nešto sigurnije i zaštićenije.

Otok Ugljan dobio je jučer 34 nova učenika. Toliko ih je od Kukljice do Ugljana upisano u prvi razred OŠ Valentina Klarina, a da bi im taj dan prošao što bezbolnije i ostao u trajnom sjećanju, njihovi stariji kolege prije prvoga školskog sata priredili su im prigodne programe.

U novoj ninskoj zgradi OŠ Petar Zoranić počela nova nastavna godina, kao i u susjednim općinama Privlaci, Viru, Ražancu i Vrsima.

Prema podacima u matičnoj školi u Ninu te područnim školama u Zatonu, Ninskim Stanovima i Vrsima (učenici iz Žerave, Poljica i Poljica Briga od četvrtog do osmog razreda i nadalje pohađaju nastavu u zadarskoj školi Bartuola Kašića) jučer je u klupe sjelo 310 učenika, jedanaest više nego lanjske 2014 godine.

U Ninu je 15 prvašića, četiri manje nego lani, a u Vrsima njih 16, jedan manje nego lani, u Zatonu 5, isto kao i lani te u Ninskim Stanovima 6, jedan više. U Poljicima ih je zajedno sa Poljica Brigom u klupe sjelo 10, petorica više nego lani, dok je u Žeravi samo jedan prvašić. S učenicima će u razrednoj nastavi raditi 12, a u predmetnoj nastavi 21 učitelj i profesor.

U OŠ Privlaka jučer je u novu školsku godinu krenulo 302 učenika, pet više nego lani. Prvašića je 36.

U matičnu školu Juraj Baraković u Ražancu i pet područnih odjeljenja krenulo je ukupno 211 učenika, četiri više nego lani i s njima će raditi četrdesetak učitelja i profesora. Prvašića je ukupno njih 30, jedan više nego lani.

 

 

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno