Među liječničkom elitom Nataša Dujella i Hrvoje Krpina iz OB Zadar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Fah
Nagrađeni liječnici u Ministarstvu zdravlja

Ukupno 27 liječnika različitih specijalnosti - 22 bolnička specijalista i pet stomatologa, primilo je u ponedjeljak priznanja Ministarstva zdravlja za izvanredan doprinos hrvatskom zdravstvenom sustavu, jer je njihov rad u razdoblju od ožujka do svibnja ove godine ocijenjen najučinkovitijim i najkvalitetnijim.

Njihov učinak procijenjen je na temelju obavljenog broja usluga, odnosno faktura koje bolnice ispostavljaju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) za svaki dijagnostičko-terapijski postupak. No, u Ministarstvu zdravlja ističu kako se, osim broja obrađenih pacijenata, mjeri i složenost medicinskih postupaka te se u konačnici dobije financijska vrijednost obavljenog posla, na temelju koje se dolazi do rang-liste najuspješnijih.

To je drugi put da Ministarstvo zdravlja nagrađuje liječnike u sklopu projekta kojim se vrednuje učinkovitost i kvaliteta rada. Nakon što su prvi puta, u svibnju, nagrađeni samo liječnici koji su fakturirali najviše usluga bez obzira nas specijalnost, a zbog čega je Ministarstvo doživjelo kritike, ovoga puta nagrađivanje je prošireno na sve bolničke specijalnosti.

Osim priznanja koja im je uručio ministar zdravlja Siniša Varga, liječnike su nagradile i medicinske ustanove u kojima rade, dodijelivši im stručno usavršavanje po izboru u iznosu do 10.000 kuna.

Varga je izjavio kako se radi o liječnicima koji su napravili iskorak u učinkovitosti u svom svakodnevnom radu te kroz Program plus za smanjenje listi čekanja i Program 72 sata. Dodao je kako je zahvaljujući povećanoj učinkovitosti hrvatski zdravstveni sustav dobio novi zamah jer se smanjuju liste čekanja, a pacijenti dobivaju bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

Najveći broj nagrađenih liječnika dolazi iz kliničkih zdravstvenih ustanova. Nagrade su dobili Sonja Tanfara, Zenon Pogorelić, Mari Perić i Marijan Šitum iz KBC-a Split, Liborija Lugović Mihić, Valentina Matijević i Jakov Ajduk iz KBC-a Sestre milosrdnice, Hrvoje Vlašić, Robert Cerović, Nenad Petrošić, Milan Rimac, Marina Fućak i Miranda Muhvić Urek iz KBC-a Rijeka, Martina Ciglar Hlašć, Marija Štanfel, Mato Sušić, Goran Bićanić, Martina Majstorović, Asja Čelebić, Senka Meštrović i Andrej Aurer iz KBC-a Zagreb, Nataša Dujella i Hrvoje Krpina iz OB Zadar, Ljiljana Hodak iz OB Našice, Spomenka Manojlović iz KB Dubrava, Maro Dragičević iz KB Merkur te Mirjana Balen-Topić iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Na uručenim priznanjima zahvalile su dr. Ljiljana Hodak iz OB Našice, ujedno i jedina zaposlenica na svom odjelu, te ortodontica Senka Meštrović iz KBC Zagreb.

Iz Ministarstva poručuju kako će nastaviti s dodjelom priznanja najboljim liječnicima koje će se dodjeljivati svaka tri mjeseca, a u sljedećoj fazi projektom će obuhvatiti i vrednovanje drugih medicinskih djelatnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno