Na "Ruti od smokava" bit će 22 ugostiteljska objekta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Sandra Babac, performans na Pozdravu Suncu

Jučer je svojevrsnim gastro performansom na Pozdravu Suncu "Smokavama pozdravljamo sunce" započeo 8. Festival smokava - Zadar 2015. Inicijatorica festivala Sandra Babac, vlasnica, zajedno sa suprugom Alanom, OPG-a Damjanić/Babac, privrednog subjeka koji uz restoran Pet bunara stoji u organizaciji najpopularnije zadarske i šire manifestacije kojom se popularizira i valorizira smokva i smokvine prerađevine, djelila je svježe i suhe smokve prolaznicima. Odjevena u dugu lanenu haljinu, s pletenom košarom punom eko smokava, Babac je, zajedno sa još dvije djevojke, angažirane od strane Poljoprivredne zadruge MAS-VIN, čije su smokve također bile na jučerešnjem meniju, na simboličan način predstavila smokvu, svu njenu nutritivnu "raskoš" te dakako i vrlo upečatljivo otvorila događanje. Naglašava kako su ove godine, na što su jako ponosni, ostvarili suradnju s Udruženjom ugostitelja Zadar, u okviru koje će 12 restorana, 3 hotela, 4 konobe jedan burger bar i jedna slastičarna na svom jelovniku imati jela sa smokvama.

- Drago mi je da su se restorani Atrij, Bruschetta, Delfin, Foša, Fragola, Kornat, Niko, Pašta i svašta, Pjat, Sabunjar i Tinel, uz naš Pet bunara; hoteli Bastion, Kalelarga art, Mediteran i Vila Nico; konobe Bazilika n/m, Malo misto, Na po ure i Skoblar te burger bar Papica i slastičarna Eva uključili u festival, kroz dio "Ruta od smokava". Riječ je o novini ovogodišnjeg festivala - svi će navedeni ugostiteljski objekti nuditi jela sa smokavama i smokvinim prerađevinama, naglašava Babac.

Festival će uobičajeno imati i 2 dana Sajam smokava, 10. i 11. rujna kod Trga pet bunara u okviru kojeg će se prodavati smokve i prerađevine od smokava, neće izostati ni Gastro smokva, prezentacija jela sa smokvama kao ni dječja radionica, kojom se i mališani potiču da upoznaju smokvu, radionica izrade sapuna od smokava te mali sajam u Ninu i posjet jednom OPG-u, ove godine OPG-u DEMO iz Poličnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno