Na "Ruti od smokava" bit će 22 ugostiteljska objekta

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Sandra Babac, performans na Pozdravu Suncu

Jučer je svojevrsnim gastro performansom na Pozdravu Suncu "Smokavama pozdravljamo sunce" započeo 8. Festival smokava - Zadar 2015. Inicijatorica festivala Sandra Babac, vlasnica, zajedno sa suprugom Alanom, OPG-a Damjanić/Babac, privrednog subjeka koji uz restoran Pet bunara stoji u organizaciji najpopularnije zadarske i šire manifestacije kojom se popularizira i valorizira smokva i smokvine prerađevine, djelila je svježe i suhe smokve prolaznicima. Odjevena u dugu lanenu haljinu, s pletenom košarom punom eko smokava, Babac je, zajedno sa još dvije djevojke, angažirane od strane Poljoprivredne zadruge MAS-VIN, čije su smokve također bile na jučerešnjem meniju, na simboličan način predstavila smokvu, svu njenu nutritivnu "raskoš" te dakako i vrlo upečatljivo otvorila događanje. Naglašava kako su ove godine, na što su jako ponosni, ostvarili suradnju s Udruženjom ugostitelja Zadar, u okviru koje će 12 restorana, 3 hotela, 4 konobe jedan burger bar i jedna slastičarna na svom jelovniku imati jela sa smokvama.

- Drago mi je da su se restorani Atrij, Bruschetta, Delfin, Foša, Fragola, Kornat, Niko, Pašta i svašta, Pjat, Sabunjar i Tinel, uz naš Pet bunara; hoteli Bastion, Kalelarga art, Mediteran i Vila Nico; konobe Bazilika n/m, Malo misto, Na po ure i Skoblar te burger bar Papica i slastičarna Eva uključili u festival, kroz dio "Ruta od smokava". Riječ je o novini ovogodišnjeg festivala - svi će navedeni ugostiteljski objekti nuditi jela sa smokavama i smokvinim prerađevinama, naglašava Babac.

Festival će uobičajeno imati i 2 dana Sajam smokava, 10. i 11. rujna kod Trga pet bunara u okviru kojeg će se prodavati smokve i prerađevine od smokava, neće izostati ni Gastro smokva, prezentacija jela sa smokvama kao ni dječja radionica, kojom se i mališani potiču da upoznaju smokvu, radionica izrade sapuna od smokava te mali sajam u Ninu i posjet jednom OPG-u, ove godine OPG-u DEMO iz Poličnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno