Svakom pripadniku protupožarne eskadrile po pet tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Vlada RH nagrađuje angažman u sezoni gašenja požara
Zahvaljujem se svim zračnim i vatrogasnim snagama te ostalima koji su sudjelovali u gašenju požara. Ova sezona požara bila je neugodna, ali, na sreću, nije izgubljen nijedan ljudski život i nije izgorio nijedan infrastrukturni objekt, govori Andrej Plenković, premijer
PIloti Canadaira i AirTractora dali su golemi doprinos u obrani od požara

Vlada RH je na svojoj sjednici donijela Odluku o nagrađivanju protupožarnih zračnih snaga u provedbi zadaća pružanja pomoći u protupožarnoj zaštiti, u iznosu od 5000 kuna neto pripadnicima zračnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), zbog osobitog doprinosa u provedbi zadaća pružanja pomoći u protupožarnoj zaštiti RH u 2017. godini i za uspješno izvršenje tih zadaća.

Odlukom je obuhvaćeno 100 pripadnika zračnih snaga PP NOS OS RH iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a OS RH - pilota i zrakoplovnih tehničara, a sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su u Državnom proračunu za 2017. godinu, na razdjelu Ministarstva obrane RH.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zahvalio se svim zračnim i vatrogasnim snagama te ostalima koji su sudjelovali u gašenju požara istaknuvši kako je ova sezona požara bila neugodna, ali, na sreću, nije izgubljen nijedan ljudski život i nije izgorio nijedan infrastrukturni objekt, iako je došlo do velikih šteta.

Navedene novčane nagrade dodijelit će potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević prema Pravilniku o vrstama pohvala i nagrada, uvjetima i postupku njihove dodjele.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 304 požara (100 u Šibensko-kninskoj, 96 Splitsko-dalmatinskoj, 77 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 14 u Ličko-senjskoj i dva u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2680 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 76.000 tona vode te su prevezena 454 vatrogasca i pripadnika OS RH, kao i 190 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno