Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Baus: Gradonačelniče, uložite sredstva od isplaćenog kredita s Višnjika za Mocire ili ukinite prirez!

07.09.2018. 10:05
Baus: Gradonačelniče, uložite sredstva od isplaćenog kredita s Višnjika za Mocire ili ukinite prirez!


Vijećnik Akcije mladih Antonio Baus zatražio je jučer na Aktualnom satu od gradonačelnika Branka Dukića da mu odgovori na pitanje s prošle sjednice Gradskog vijeća, a na koje nije dobio konkretan odgovor – koliki su ukupni troškovi obaveza koje je Grad ili tvrtke u vlasništvu Grada preuzele na sebe oko Davis Cupa.
– U svijetu je normalna pojava da se takvi događaji kupuju, odosno osvajaju na nadmetanjima, ali je isto tako normalno da su ti podaci transparentni. Budući da nismo uspjeli dobiti te podatke, mi u Akciji mladih odlučili smo napraviti svoj troškovnik prema procjeni i došli smo do iznosa koji je veći od 4 milijuna kuna, bez iznosa koji je ili će tek biti plaćen Hrvatskom teniskom savezu, a to je još oko tri milijuna kuna što bi sve skupa bilo skoro milijun eura, pitao je Baus kojeg je zanimalo i tko je investitor radova, zašto gradilište nije ograđeno, i je li moguće da je nelegalno?
Baus je također Dukiću predložio da sredstva koja su se oslobodila od kredita ta gradnju Višnjika (plaćena je zadnja rata), umjesto u najavljeno povećanje plaća Grad uloži u nešto što će svim građanima nešto značiti, kao što je dovršetak centra Mocire ili ukidanje prireza.
– Na takav, vaš, način funkcioniranja mislim da bi svaka država propala. Što se tiče prvog pitanja – catering sponzorski riješeno, najam vozila, hotel, grafička rješenja, zaštitarska služba, ljudski resursi, kids day… sponzorski riješeno. Nas Davis Cup, u smislu organizacije ne košta ništa, ali dobili smo jako puno. Grad je osigurao sredstva za terene, kad prođe sve i kad se sve napravi reći ću točno koliko je koji teren koštao, ali mi smo s time dobili jako puno, rekao je Dukić vezano uz prvo pitanje a potom je odgovorio i na Bausevu inicijativu.
– Sami ste svjesni da smo vratili zadnju ratu kredita protiv kojeg su bili mnogi, a sad kad vidite taj sportski centar vidite da smo svi na dobitku. Grad u idućim godinama samo u infrastrukturu, kanalizaciju, vodovodne cijevi ulaže preko 400 milijuna kuna. Naša oabveza tu će isto biti oko 80 milijuna kuna i Grad će tu uložiti svojih sredstava. Napravit ćemo Mocire, i tu moramo uložiti, ići ćemo polako u realizaciju groblja, jedne glavne i dvije područne škole… Imat ćemo investicija koje će isto tako trebati jedan solidan kredit, zaključio je Dukić.