Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

FOTOGALERIJA: Veliko zadarsko srce ponovno na djelu u vrućem ambijentu Jazina

07.09.2018. 20:13


Zadarsko srce ponovno se pokazalo velikim. Unatoč nesnosnoj vrućini u legendarnim Jazinama i manjka natjecateljske draži u srazu trećeligaša Diadore i regionalnog ligaša Zadra prevladala je već poznata humanitarna crta zadarskih košarkaških zaljubljenika koji su kupnjom ulaznice izravno pomogli Udruzi Down sindrom Zadarske županije i zadarskim osnovnim školama pri nabavci košarkaških lopti. Scena prije početka utakmice pri predstavljanju sastava kad su igrači obaju momčadi izašli na parket u društvu štićenika Udruge Down sindrom izazvala je salvu ovacija s tribina i spontanu reakciju publike krilaticom: Mi smo Zadrani Zadar je naš!
Oko 2500 ljudi u zadarskom hramu košarke napravilo je dekor kao u najslavnijim danima ove dvorane, a ton cijelom ambijentu dolazio je, odakle drugo nego, s istočne tribine gdje je vladao mnogobrojni i raspjevani Tornado. A baš je dobro vidjeti te opet…. uputili su najvjerniji navijači poruku svima ostalima u dvorani početkom utakmice, jer je uistinu bio užitak na dva sata ponovno doživjeti ta sad već davna vremena kad su Jazine bile tijesne i željne košarke kao što su bile u petak navečer.
Sama utakmica je po očekivanju bila klasična igra mačke i miša, jer o razlici u kvaliteti između ove dvije momčadi je neupitno diskutirati. Diadora je svoj povijesni trenutak doživjela samom činjenicom da je s druge strane stajao Zadar, pa je vrijedno zabilježiti prvog povijesnog strijelca za ovaj tek osnovani klub. To je pošlo za rukom prošlosezonskom članu Jazine-Arbanasa Anđelu Ivanovu koji je zabio tricu sa sedam metara za vodstvo 3:0. A nakon toga su recimo do kraja prve četvrtine simpatični Diadorini igrači zabili tek preko Nike Marina dok je Zadar praktički s pola gasa došao do 16 poena u prvih 10 minuta. Velika sparina potakla je trenere obaju momčadi na češće rotacije, a nekako u prvom poluvremenu se najviše dopao američki par Malcolm Grant i Mario Little koji su na trenutke pokazivali lijepe poteze. Ipak kako sami rezultat nije bio u prvom planu najviše se tražila svrha u prepoznavanju akcija koje su bile zadane prije početka utakmice.
Iako se iz minute u minutu razlika debelo penjala u korist momčadi s Višnjika, trener Pipan je imao jedinstvenu priliku isprobavati različite kombinacije postava na terenu te dati solidnu minutažu onim najmlađima: Juri Planiniću, Ivanu Tomasu, Roku Erslanu i kadetu Duji Brali. Posebno se u tom kvartetu najviše svidio Planinić koji je u drugom poluvremenu bio naročito raspoložen, a šuterski se dojmio i Lovre Bašić sa tri pogođene trice dok su se poslovično učinkovitima pokazali Domagoj Vuković i Kristijan Krajina. Konačnih


Duje Brala nagrađen sa dvije knjige o Krešimiru Ćosiću
Prije početka utakmice uručena je nagrada mladom Zadrovom igraču, Duji Brali. Zadarski zlatni reprezentativac sa Europskog prvenstva U-16 u Novom Sadu od sportskog direktora KK Zadar Branimir Longina i njegovog kolege iz Diadore, Davida Gunjevića je dobio dvije knjige o Krešimiru Ćosiću.
ZADAR 93
DIADORA 56
(16:5, 23:12, 26:19, 28:20)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 2500. Suci: Raspović i Modrić.
ZADAR: Bašić 11, Marić 2, Božić 2, Grant 10, Brala 3, Tomas 14, Little 7, Erslan 2, Planinić 8, Brzoja, Vuković 17, Krajina 13, Špralja 4. Trener: Aleš Pipan.
DIADORA: Brković, Mrkić 13, Anđelić, Kabić 2, Mihić 1, Ivanov 7, Nimac, Marin 2, Segarić 2, Butić 6, Marčev 9, Troskot 11, Vidaić 3. Trener: Mario Pešut.