Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kasap: Radovi na izgradnji nogostupa do “Kašića” počinju za mjesec dana

07.09.2018. 12:00
Kasap: Radovi na izgradnji nogostupa do “Kašića” počinju za mjesec dana


Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra za tri milijuna kuna smanjena su proračunska sredstva namijenjena za gradnju komunalne infrastrukture. Kao razlog za to pročelnik Darko Kasap naveo je neriješene imovinsko-pravne odnose zbog kojih nije bilo moguće realizirati ranije proračunom predviđene radove i zahvate, no Antun Novoselović (SDP) ustvrdio je kako su problem uvijek iste projektantske kuće koje se biraju, a one ne odrađuju posao.
– Ako te projektne kuće imaju dvadeset zaposlenika i ne mogu stići, ima drugih koje mogu. Puno projektanata ima koji s Gradom ne posluju, a ovih nekoliko, uvijek istih, da nije Grada bi vjerojatno bili na 30 posto prihoda od ovih koje sada imaju. Oni rade druge poslove, a Grad kad dođe na red. Napravite analizu koje su to projektantske kuće, koji su to izvođači radova i tko to stalno radi u ovom gradu, poručio je Novoselović.
Marjana Botić, nezavisna vjećnica na listi AM, podsjetila je na raniju inicijativu za uređenje ulica i pristupa školama, a posebice prema Bartolu Kašiću.
Kasap je sa žaljenjem istaknuo kako se i tamo radi o imovinskim odnosima koje nisu uspjeli na vrijeme riješiti te obećao kako će ti radovi započeti za svega mjesec, mjesec i pol.
– Tamo smo obećali izgraditi nogostup prije početka nastave. Osobno sam kontaktirao sve vlasnike i pokušao s njima riješiti problem, ali nažalost nisu pristali na ponuđenu cijenu. Jedino što nam je preostalo je preko Ureda državne uprave ići riješiti imovinsko pravne odnose i izgraditi taj nogostup, kazao je pročelnik Kasap koji je najavio i skori nastavak radova na rekonstrukciji ulice Ante Starčevića od Autobusnog kolodvora do Bolnice i Jazina. Novoselović mu je spočitao kako je i ta stavka jedna od onih koji se iz godine u godinu uvrštavaju u proračun, a potom prebacuju u iduću godinu i tako u nedogled.