Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KK Zadar večeras u 20 sati hramu košarke protiv Diadore službeno predstavlja novu momčad

07.09.2018. 07:11


Utakmica protiv Diadore s početkom u 20 sati u legendarnim Jazinama, uz humanitarni doprinos Udruzi Down sindrom Zadarske županije, za košarkaše Zadra će praktički biti i prva javna provjera u jeku priprema za nadolazeću sezonu koja službeno započinje krajem rujna. Dekor i mjesto polazišta za dugu turneju po ABA i HT Premijer ligi u sljedećih osam mjeseci nije mogao biti bolji. Pred domaćom publikom, u ambijentu koji može biti samo poticajan igrači pod vodstvom Aleša Pipana će se predstaviti javnosti nakon odrađenih tri tjedna onih najtežih, bazičnih, priprema. U novu sezonu s puno motiva ulazi i ponajveći dužnik lanjske sezone, 24-godišnji Lovre Bašić. Utakmicu u Jazinama protiv Diadore ipak ne svrstava u one gdje se ganja rezultat već da se na najbolji mogući način predstavi nova momčad pred svojim navijačima.
– Odlična je stvar što se predstavljamo našim navijačima u hramu košarke i uistinu mi je drago što s ovom utakmicom protiv Diadore možemo na takav način, nadamo se u punim Jazinama, napraviti pravu uvertiru za sezonu koja je pred nama. Uz taj dio s predstavljanjem momčadi, iznimno je bitno naglasiti humanitarni karakter cijelog događaja, a najmanje će se gledati rezultat, jer on u ovoj fazi priprema uopće nije u prvom planu. Ali s druge strane bitno je da uđemo u sezonu s punom podrškom naših navijača – kazao je Bašić.
Jazine su same po sebi najveći motiv za sve one koji budu sudjelovali u ovoj utakmici. Pogotovo kad se napune što se i očekuje večeras.
– Poseban osjećaj je igrati u Jazinama. I onim mladim igračima koji se i ne sjećaju kako je to sve izgledalo prije 10 godina kad je posljednji put to bio dom KK Zadra. Također neće imuni sigurno ostati ni moji suigrači koji nisu Zadrani, a i naša dva Amerikanca će imati siguran sam punu vreću dojmova nakon večerašnje utakmice.
U jeku ste priprema za novu sezonu u kojoj vas očekuje puno jača ABA liga nego lani, a slično će biti i u domaćem prvenstvu gdje vas također čekaju mnoga teška iskušenja. Pogotovo što će te morati paralelno igrati oba natjecanja.
– Sezona koja je pred nama bit će sigurno prepuna izazova. Teško je išta prognozirati u ovoj fazi priprema kad još nismo kompletirani. Igrali smo tek dvije zatvorene utakmice protiv Splita, koje jesmo pobijedili, ali definitivno nismo sigurni u još ništa. Mario Little je došao tek prije dva dana, Vuković i ja smo izostajali na početku jer smo bili s reprezentacijom u Kini, a čeka se dolazak pojačanja na poziciji četvorke ili petice. Sve je još uvijek u fazi gdje ima više nepoznanica i za mjesec dana ćemo svi u klubu biti puno pametniji. Uvijek se sjetim lanjske sezone i našeg tadašnjeg pripremnog razdoblja. Izgledali smo užasno u tim pripremnim utakmicama, a kroz jesen i zimu smo igrali najljepšu i najbolju košarku u cijeloj ABA ligi.
Kakvu sezonu očekujete na individualnom planu?
– Uvijek treba težiti boljem. Lani nisam bio na razini koja se očekivala od mene, pogotovo u prvom dijelu sezone. Nadam se da ću se od početka ove sezone uspjeti nametnuti treneru Pipanu i zaslužiti puno veću minutažu. Na meni je da dokažem da vrijedim i stoga sam cijelo ljeto naporno radio na svim košarkaškim segmentima te očekujem da ću biti onaj pravi kad bude trebalo – zaključio je Lovre Bašić.


Prihod ide Udruzi Down sindrom i za košarkaške lopte
Utakmica između Zadra i Diadore počinje u 20 sati, a ulaznice za ovaj humanitarno-sportski događaj u Jazinama može se kupiti po cijeni od 20 kn u Udruzi navijača Tornado, Cb Arkada, Cb Baketina (Ričine), Cb Mala Vala (Relja), Cb Nita (Bulevar), Cb In (Voštarnica), Cb Liberty (Bili Brig), Cb Point (Stanovi), Cb Terra (Borik), Cb Osmica (Privlaka).
Prihod od prodanih ulaznica ići će Udruzi Down sindrom Zadarske županije i zadarskim osnovnim škola za nabavku košarkaških lopti.