Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

‘Sve je toliko nenamjerno i krivo’: Je li Đoković zbog ovoga trebao biti diskvalificiran?

07.09.2020. 08:46


Novak Đoković  odbio je održati press konferenciju nakon izbacivanja s US Opena, gdje je u trenutku nesmotrenosti  i gubitka živaca zbog izgubljenog servisa napucao lopticu, koja je pogodila linijsku sutkinju.
Organizatori su ga nakon kraćeg vijećanja izbacili s turnira, iako se odmah ispričao sutkinji kojoj je pružena medicinska pomoć.
“U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru”, priopćili su organizatori.
Đoković se o incidentu oglasio putem svojeg Instagram profila napisavši da je tužan zbog cijele situacije.
“Tužan sam i prazan nakon ove situacije. Provjerio sam sa sutkinjom i organizatorima kako se osjeća i hvala bogu, dobro je. Neizmjerno mi je žao što sam joj uzrokovao toliki stres. Toliko nenamjerno, toliko krivo. Neću objaviti njezino ime kako bih joj zaštitio privatnost.
Što se tiče diskvalifikacije s turnira, moram živjeti s tim, preboljeti razočarenje i sve ovo pretvoriti u lekciju da bih narastao kao igrač i čovjek. Ispričavam se organizatorima US Opena i svima koji su uključeni u turnir zbog svog ponašanja.
Zahvalan sam svom timu, obitelji i navijačima koji stoje iza mene kao čvrsta stijena. Uvijek su tu. Hvala vam, tako mi je žao”, napisao je Đoković na društvenoj mreži.