U sukošanskoj školi 17 učenika više nego prošle godine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Prvi dan nastave za 344 osnovca iz Sukošana i Debeljaka
U OŠ Sukošan i pripadajućoj PŠ Debeljak imamo 344 učenika, što je za 17 više od protekle godine kad smo imali 327 učenika. U prvom razredu ima 50 prvašića, 36 u Sukošanu i 14 u Debeljaku, kazao je Branimir Peričić, ravnatelj OŠ Sukošan
Velimir BRKIĆ
Sukošanski prvašići s ravnateljem i učiteljicama Nevijom i Matildom

U Osnovnoj školi Sukošan u ponedjeljak, 6. rujna za učenike viših razreda prvi dan škole započeo je u 8 sati, za drugaše, trećaše i četvrtaše u 9 sati i u 10 sati za prvašiće. U područnoj školi Debeljak, za učenike od prvog do četvrtog razreda, prvi dan škole započeo je u 10 sati. Prvo polugodište trajat će od 6. rujna do 23. prosinca ove godine, a drugo od 10. siječnja 2022. godine do 21. lipnja 2022. Učenici će, dakako imati i praznike i to jesenske, dvoje zimskih i proljetne.

Učenje i druženje

Pod posebnim epidemiološkim mjerama otvorila su se vrata škole već poznatim učenicima, i onim najmlađima, prvašićima, koji su hrabro kročili u njima nepoznat svijet školskih avantura.
- U ovoj, još jednoj izazovnoj školskoj godini svim učenicima i učenicama želim da im škola bude mjesto za učenje i druženje. Posebno pozdravljam učenike prvih razreda, uživajte u školi, kazao je Branimir Peričić, ravnatelj OŠ Sukošan s 20-godišnjim stažem.
Prvi dan škole uvijek sa sobom nosi pregršt uzbuđenja, kako za učenike i roditelje tako i za učitelje.
- U ovoj školskoj godini OŠ Sukošan i pripadajuća PŠ Debeljak imaju 344 učenika, što je za 17 učenika više od protekle godine kad smo imali 327 učenika, ponosno ističe Branimir Peričić

Tri razreda šestaša

U prvom razredu ima 50 prvašića, 36 u Sukošanu i 14 u Debeljaku. Od ove školske godine u Sukošanu po prvi put su tri odjeljenja šestih razreda, dok u svim ostalim generacijama postoje po dva razredna odjeljenja.
Učiteljice dvaju prvih razreda u Sukošanu su Nevija Pavić i Matilda Franić. Učenike prvog razreda u Debeljaku u svijet učenja uvest će učiteljica Ivana Skorić.
- Igra ne prestaje biti sastavni dio vaših dječjih života, ona samo dobiva drugačije značenje i u funkciji je učenja. Vama roditeljima bih poručio da ne postavljate djeci nerealne ciljeve i od njih očekujete sve petice. Kao roditelji morate biti spremni prihvatiti i neke poteškoće i neuspjehe. Tada im trebate biti najveća podrška, poručio je Peričić.
Sukošanskim učenicima prvih razreda dobrodošlicu je poželjela i Anđela Petković, glumica Kazališta lutaka Zadar, koja je na radost djece prikazala predstavu Dagnjica.

Debeljak bez dvojnih razreda

Općina Sukošan ima razloga za radost, učenici matične Osnovne škole Sukošan i područne škole u Debeljaku, te učenici iz Gorice i Glavice u školu su došli s praznim torbama, bez udžbenika i pribora. Vlada RH im je omogućila besplatne udžbenike, dok im je Općina Sukošan kupila radne bilježnice i školski pribor, a za prvašiće i kutije za likovni odgoj.
- U Debeljaku imamo 45 učenika. Radost je što nakon osam godina imamo zasebna četiri razreda, ponosno naglašava Peričić, koji se zahvalio općinskom čelništvu i Općini Sukošan na kupnji radnih bilježnica, školskog pribora i kutija za likovni odgoj.
Pored iskrenih želja za ostvarenjem svakog uspjeha, posebno je pozvao sve učenike da budu oprezni u prometu dok idu od kuće u školu i obrnuto, jer je njihova sigurnost najbitnija.
Cestovne prilaze školi, naročito na Jadranskoj magistrali, osiguravali su prometni policajci.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno