Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarska županija pokreće smjenu ravnatelja Radoša

07.09.2021. 07:30


Dvanaesti dan otako je javnosti otkriveno kako je Stipica Radoš, ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, na svoj osobni bankovni devizni račun primao uplate od turista koji su tamo boravili u karanteni pokreće se postupak smjene. Potvrdio nam je to županijski pročelnik UO za obrazovanje kulturu i šport, Ivan Šimunić. Naime, Zadarska županije je osnivač ovog doma.
Jučer je prilikom svog boravka u Zadru ovu aferu komentirao i ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs govoreći kako je upoznat s nastojanjima Županije da riješi nastalu situaciju, ali i kako se neće izjašnjavati oko slučaja, s obzirom na to da su izvidi (Općinskog državnog odvjetništva i policije, op.a.) još uvijek u tijeku,
– Nije niti lijepo, niti ugodno kad se pojavljuju bilo kakve afere u sustavu i uvijek me izrazito žalosti kad se pojave ovakve nepravilnosti, rekao je ministar dodavši kako je Županija najavila svoje sljedeće korake i kako je uvjeren da će Županija donijeti odluku koja je najbolja u ovoj situaciji.
– Onog časa kad dobijemo podatke s tim u vezi, Ministarstvo se može uključivati, a dotad sam uvjeren kako će Županija napraviti ono što je najbolje u čitavom ovom procesu, rekao je kratko radovan Fuchs.
Podsjetimo, ravnatelj Radoš potajno je snimljen kako uplatitelju karantenskog smještaja u Srednjoškolskom đačkom domu Zadar govori da na uplatnici navede njegovo ime, a na tvrdnju uplatitelja da se onda radi o privatnom računu, Radoš odgovara: »Ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjem. O tome se i radi.«
Policija je zajedno s ODO-om pokrenula izvide koja je još uvijek u tijeku te policija još uvijek utvrđuje postoji li Radoševa prekršajna ili kaznena odgovornost. Kako su mediji objavili, Radoš je odbio prijedlog da svojevoljno odstupiti s mjesta ravnatelja Doma pa će konačnu odluku donijeti Zadarska županija.