Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Idemo po pobjedu

Autor:

06.10.2008. 22:00
Idemo po pobjedu

Foto: Filip BRALA



Sigurno je da bi pobjedom uspjeli već u startu pobjeći Ciboni , ali moramo biti svjesni da je sve tek počelo i da se “na kraju punti broje
Nakon otvaranja košarkaške sezone u fantastičnom ambijentu Dvorane Krešimira Ćosića i uspješnog starta košarkaša Zadra nema puno vremena za analize i slijeganja dojmova sa utakmice sa Splitom jer već večeras u 20 sati na redu je najveći hrvatski derbi pod koševima između Cibone i Zadra. Svaki dvoboj ovih klubova je uvijek praznik košarke te dvoboj u kojem pobjednik dobija puno više od dva boda. Međutim ove sezone svaka pobjeda u međusobnom susretu ovih klubova biti će ogroman korak naprijed, a poraz dva unazad za hvatanje vlaka za Euroligu.
Obje momčadi ušli su u sezonu sa sličnim ambicijama, a i sa sličnom predsezonom u kojoj su umjesto da se poslože i homogeniziraju uspjeli upravo suprotno. Činjenica je da su oba kluba uzdrmana aferama i izbacivanjem igrača iz momčadi, serijom poraza kroz pripreme te krpanjem rostera u zadnji tren kako bi se kompletirali. Zadar je ipak uspio sezonu otvoriti sa pobjedom dok je Cibona krenula s porazom što je ipak prebacilo uteg imperativa pred Zagrepčane. Jedan od junaka pobjede nad Splitom, iako je prvi dio utakmice izgledao dosta impresioniran ambijentom, bio je Rok Stipčević. On se nada kako se prvo poluvrijeme sa Splitom više neće ponoviti.
– Bili smo u velikom grču i impresionirani ambijentom. Nova dvorana i imperativ pobjede na leđima otežao nam je i ruke i noge tako da nam je trebalo 25 minuta igre da se opustimo što se i vidjelo u zadnjoj dionici utakmice kad smo se opustili i onda smo počeli igrati obranu i naprosto letjeti terenom. Moram pohvaliti navijače i svoje sugrađane što su nas igrače po tko zna koji put ugodno iznenedili i pružili nam takav ugođaj na koji ćemo biti ponosni kao prvi koji su zaigrali košarku u ovoj dvorani.
Možeš li na povući paralelu sa igračkog stajališta između Jazina i nove dvorane?
– Pričajući sa suigračima svi smo se složili d je osjećaj u ovoj novoj dvorani kao da igramo na Final Fouru Eurolige, a ne u Zadru. Fenomenalan je osjećaj igrati pred ovoliko ljudi i stvarno sam oduševljen i Tornadom i svim drugim stvarima vezanima za ovu dvoranu. Kad se sjetim Jazina gdje sam dolazio od svoje desete godine i gledao i igrao mnoge utakmice mislim da su bile specifične i neponovljive međutim ova nova dvorana je jedna sasvim druga dimenzija i budućnost te je ovakvom gradu košarke više nego potrebna. Mogao bih to prikazati na jedan slikovit način, a taj je da su Jazine kao onaj prvi automobil koji imate, neki yugo, koji će vam uvijek biti u srcu i najdraži auto u životu. Međutim kad kasnije kupite, recimo mercedesa, onda shvatite što je pravi auto. To bi bilo recimo nešto slično.
Na redu je Cibona u Zagrebu. Mrtva trka za Euroligu se ove sezone nastavlja. Imate šansu pobjedom okrenuti leđa Ciboni već u startu.
– Sigurno je da bi pobjedom uspjeli već u startu pobjeći Ciboni , ali moramo biti svjesni da je sve tek počelo i da se “na kraju punti broje”. No, Zadar u svakoj utakmici ide na pobjedu, a pogotovo protiv najljućeg rivala. Cibona je dosta promijenila momčad u odnosu na prošlu sezonu, pojačala se uglavnom hrvatskim reprezentativcima i s par dobrih stranaca tako da i oni ozbiljno namjeravaju zadržati status jedinog hrvatskog Euroligaša. Izgubili su u Vršcu što će ih sigurno mobilizirati da naprave sve da pobijede Zadra, međutim mi smo spremni na sve i idemo po pobjedu.
Trener je istaknuo na pressici kako je najbolji primjer za opisati dva lica momčadi u utakmici sa Splitom baš Rok Stipčević koji se kao najbolji igrač pripremnog razdoblja od “ružnog pačeta” u prvom poluvremenu pretvorio u “labuda” u drugom.
– Trener je to dobro opisao i mislim da je taj grč prikočio cijelu momčad no poslije je sve došlo na svoje. Kod svih igrača postoji još mnogo rezerve i na kraju možemo biti super zadovoljni što smo sa jednom ispodprosječnom partijom uspjeli pobijediti dobrog Splita na kraju sa 14 razlike – zaključio je Stipčević i zakoračio nogom u autobus za Zagreb po nadamo se nova dva boda.