Za Mišin koncert prodano već 3.000 ulaznica

Slika korisnika admin
visnjik
Zvonko KUCELIN
Dvorana bi trbala biti ispunjena kao na koncertu "100 romskih violina"

Mišo Mate Kovač, hrvatska pjevačka legenda, u četvrtak s početkom u 20 sati održat će koncert u dvorani Krešimir Ćosić na ŠC Višnjiku. Specijalni gost legendarnog Miše bit će jedan od najpopularnijih pjevača zabavne glazbe u Hrvatskoj,  splitski kantautor Dražen Zečić Zeko te zadarska grupa Banana.

Karizmatični pjevač iznimne estradne karijere i iz današnje perspektive nedostižne dvadesetomilijunske naklade, malo koga ostavlja ravnodušnim i svojom glazbom i svojim životom u kojemu su se kušnje na gotovo dijabolički način nizale, miješajući slavu i tragediju. Najveća legenda zabavne glazbe na ovim prostorima zahvaljujući prijatelju i promotoru Davoru Dujiću iz Zadra, još uvijek ne posustaje te je pravi magnet koji na svoje koncerte privlači i mlađu i stariju publiku.

- Dvorana Krešimir Ćosić će u četvrtak navečer živjeti u duhu iskonske i najstrastvenije dalmatinske atmosfere. Takav spektakl zaslužili su ne samo grad Zadar i cijela Dalmacija, nego, naravno, i glavni akter priče, legenda južnjačke krvi, naš Mišo, iza kojega stoji više od 40 godina punjenja dvorana i stadiona. Bit će to i prigoda za prisjećanje na obljetnicu, te karijeru o kojoj se mora govoriti s dubokim poštovanjem, govori Davor Dujić, bivši boksač, a danas trener u Boksačkom klubu Zadar.

Zanat tapetara trebao je obilježiti životni put neokrunjenog kralja hrvatske estrade Miše Kovača iz Tribunja, ali je, na jednom natjecanju talenata u Karlovcu, s pjesmom "I can't stop loving you" Raya Charlesa, doživio je veliki uspjeh, te je tako određen životni, a i estradni put ovog karizmatičnog pjevača. Hit kojim je trasirao put ka najuspješnijem pjevaču zabavne glazbe, ikada viđenim na svim prostorima bivše Jugoslavije, bila je "Više se nećeš vratiti" iz 1969., djelo tada mladog skladatelja i tekstopisca Đorđa Novkovića. Godine 1971. osvojio je festival u Splitu s pjesmom Stjepana Mihaljinca "Proplakat će zora", koji je također prodan u pola milijuna kopija, i definitivno se učvrstio na tronu najpopularnijeg pjevača u bivšoj Jugoslaviji, a, usprkos godinama, njegova karizma ni do danas nije izblijedila.

- Za koncert legende hrvatske estrade Miše Kovača i njegovih gostiju Dražena Zečića i grupe Banana, vlada izuzetno veliki interes publike. Zasad je prodano već preko 3.000 ulaznica. Pored toga imamo na stotine telefonskih rezervacija iz Splita, Solina, Trogira, Šibenika, Raba, Gospića, Gračaca i drugih gradova i općina iz gotovo cijele Hrvatske. Inače, ulaznice će se i dalje prodavati i sutra i u četvrtak na već najavljenim prodajnim mjestima - blagajna ŠC Višnjik,  TIC (M. Klaića 2), agencija A&R (Branimirova obala 12, kod mosta), te agencija i konoba Dalmatino (Trg tri bunara), kao i u Šibeniku. Dvorana Krešimira Ćosića na dan koncerta otvorit će se u 19 sati. Zbog izbjegavanja nepotrebnih gužvi i redova svi koji odluče doći na koncert  neka na vrijeme kupe svoju ulaznicu, poručuje Mirko Sičić iz ŠC Višnjik, aludirajući pritom na košarkašku utakmicu KK Zadar - KK Split kad su pojedini gledatelji i zakasnili na početak utakmice jer nisu na vrijeme kupili ulaznicu, kaže Sičić.

-  Poznato je da Mišo na svojim koncertima nema goste. No, Zeko je čovjek velikog srca, oličenje ljudskog poštenja i dobrote te je poput Miše istinska legenda hrvatske estrade. Svojim nastupom uveličati će ovaj spektakularni koncert u dvorani Krešimir Ćosić pred zasigurno preko 7.000 vatrenih Mišinih obožavatelja iz Zadra, Zadarske županije, Splita, Šibenika  i drugih gradova Lijepe naše, kao i navijačke grupe Tornado, reći će Dujić dodajući kako će Višnjik u četvrtak navečer živjeti u duhu iskonske i najstrastvenije dalmatinske atmosfere.

ZADARSKI PJEVAČI ĆE DOĆI NA RED
- Velebna sportska dvorana prije mjesec dana otvorila je svoju koncertnu djelatnost velikim koncertom romskog simfonijskog orkestra Budapest Gypsy Symphony Orchestra, poznatiji pod neslužbenim imenom '100 romskih violina'. Međutim, Mišin koncert bit će prvi koncert domaćeg pjevača u Dvorani Krešimir Ćosić. Ne želim stvarati nekakav antagonizam prema zadarskim pjevačima koje izuzetno cijenim i poštujem, ali njihov nastup je zasad odgođen zbog neophodnog usklađivanja slobodnih termina, kako zadarskih pjevača tako i njihovih gostiju, govori Davor Dujić, promotor i najveći Mišin fan u Hrvatskoj.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno