Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dan pješaka – niti znaka!

Autor: Elza Radulić-Toman

06.10.2009. 22:00
Dan pješaka – niti  znaka!

Foto: Filip BRALA



Ministarstvo zdravstva je za jučer proglasilo i organiziralo Dan hodanja u samo četiri hrvatska grada, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu


Jučer je bio Dan  pješaka. U Zadru je malo tko  znao za to, da takav dan  uopće postoji i nitko ga nije  službeno obilježio. Znale su  jedino članice Udruge za  sportsku rekreaciju Relaks,  koje ovoga puta ipak nisu  “izašle na ulice”.
– Hodamo svako malo pa i  protekle subote posvećene  borbi protiv raka dojke hodanjem smo upozorile na potrebu za kretanjem radi zdravlja. Ali, uglavnom nitko  nam se ne priključuje, kao da  se te naše aktivnosti i pozivi  građanima nikoga ne tiču, rekla nam je voditeljica Relaksa Katja Pijaca. Ovoga puta relaksice su ostale doma,  svaka je hodala svoj đir, kao  što to rade svakoga dana, a  sinoć su imale i svoju redovnu rekreaciju. One smatraju da u Zadru ima puno  udruga pa bi im se barem  mogle priključiti u sličnim  akcijama.
No, cijeli listopad je i u  svijetu po 19. put posvećen  pješacima pa će stotinjak članica Relaksa u nedjelju otići  na najveće ugljansko brdo  Sveti Mihovil, tako da i ovoga  puta pozivaju građane i druge udruge da i oni to učine.
Predsjednica udruge Relaks Katja Pijaca osvrnula se i  na to da Zadar nije uključen  u hrvatsku akciju hodanja  premda je to traženo. Naime,  Ministarstvo zdravstva je za  jučer proglasilo i organiziralo Dan hodanja u samo  četiri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu!