Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paška sirana, Maraska i Arbacommerce pred Nijemcima

06.10.2011. 22:00
Paška sirana, Maraska i Arbacommerce pred Nijemcima


Na jednom od najvećih europskih prehrambenih sajmova ANUGA 2011., koji će se od 8. do 12. listopada održati u njemačkom Kölnu, nastupit će i deset hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, najavili su danas iz HGK. Hrvatske se prehrambene tvrtke na sajmu ANUGA predstavljaju treći put za redom, a ove će se godine predstaviti na nacionalnom štandu površine sto četvornih metara u okviru specijalizirane izložbe delikatesne hrane.
Svoje će proizvode na nacionalnom štandu predstaviti porečka Agrolaguna, Arbacommerce iz Zadra, Dupin iz Zagreba, Eko Vrelo iz Belog Manastira, Hermes International iz Turčina, Leko iz Zagreba, zadarska Maraska, Paška sirana, koprivnička Podravka te splitska tvrtka Stella Mediterranea.
S više od 6.500 izlagača na gotovo 300.000 četvornih metara izložbene površine i s oko 150.000 stručnih posjetitelja, ANUGA je ne samo najveći sajam hrane i pića u svijetu, već je i najvažniji sektorski sajam za nova tržišta i ciljane skupine, mjesto za sve najnovije trendove i teme te prvoklasne kontakte i poslovne prilike, ističu iz HGK. Gospodarstvenici Zadarske županije predstavljaju izabrane autohtone proizvode, paške sireve, bezalkoholna i alkoholna pića te prerađevine od sitne plave ribe iz Jadrana.