Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Milin: Do isključenja odlični, nakon toga loši

06.10.2013. 22:00
Milin: Do isključenja odlični, nakon toga loši


Nakon isključenja umjesto da preuzmemo konce igre do kraja u svoje ruke mi smo prestali trčati, izgubili smo raspored i jednom riječju na terenu smo izgledali nikako – kazao je Milin


Ono po što su došli u Osijek Zadrani su i ostvarili. U 12. kolu Prve HNL uspjeli su u Gradskom vrtu odigrati 0:0 s domaćinom i na svoj konto upisali su novi, vrijedan bod. Primaran cilj je ostvaren, Zadrani nisu poraženi na još jednom gostovanju, a osim toga nisu dopustili prvoligašu iz Gradskog vrta da se pobjedom “vrati u život”. Sve to razlog je više za zadovoljstvo na Stanovima, čini se da sredina ljestvice postaje Zadrova stvarnost. Bodovi se skupljaju, bod po bod i ako se u stanci koja je pred nama dodatno uigraju Zadrove linije, možemo očekivati da će u nastavku prvenstva momčad sa Stanova napraviti još iznenađenja poput pobjede u Splitu i remija s Dinamom na Stanovima.
Vratimo se utakmici u Gradskom vrtu. Osnovno pitanje koje se postavlja nakon ove utakmice jest – je li Zadar mogao i više napraviti u Osijeku? Činjenica je da je momčad Ferde Milina od 50. minute, nakon što je isključen Andrej Šimunec, (u duelu s Jurom Jerbićem zaradio drugi žuti karton) igrala s igračem više. Četrdeset minuta brojčane premoći trebalo bi biti dovoljno da se to materijalizira i pogotkom. Međutim, iz izvještaja se vidi da je domaćin u tom periodu bio možda i opasniji suparnik. Stvarali su Osječani šanse, ali su ih i promašivali, a ono što je stiglo do gola pokupio je opet vrlo dobri vratar Zadra Mladen Matković. Utakmicu je po svemu sudeći obilježilo loše suđenje Domagoja Vučkova koji je u Gradskom vrtu ulazio iz greške u grešku. Neuobičajena situacija zbila se i u sudačkoj nadoknadi kada je, Vučkov najprije dosudio najstrožu kaznu za Zadrane, a onda je poništio. U svakom slučaju 40 minuta igranja s igračem više pokazuje da prostora za napredak u igri Zadrana ima. I to je u konačnici dobra stvar jer znači da Zadar može izgledati još bolje, čvršće i ubojitije. Konačno, momčadi Ferde Milina treba čestitati na ovom bodu osvojenom u Gradskom vrtu. I ne samo na njemu. Nikada Zadar nije ostvario toliko pozitivnih rezultata, pobjeda i remija na gostujućim travnjacima kao sada u prethodnih 12 kola. Računajući cijele sezonu. Svaka čast.
Trener Ferdo Milin nakon prospavane noći nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom i najprije je čestitao svojim igračima.
– Čestitam igračima, ono po što smo došli u Osijek to smo i ostvarili. Bod protiv Osijeka na njegovom travnjaku nije mala stvar. Posebne pohvale igračima za igru koju su prikazali do isključenja Osijekovog igrača. Kao što sam i pretpostavio domaćin je pokušao visokim presingom, navalili su od prve minute. Mi smo bili spremni na to, dodavanjima i trkom smo ih izbacivali iz tog ritma, tako da su na kraju morali odustati od tog koncepta.
Međutim, Milin nikako nije zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala nakon isključenja.
– Što se dogodilo u tim trenucima, nikako mi nije jasno. U tim trenucima trebali smo preuzeti konce igre do kraja u svoje ruke, no mi smo prestali trčati, izgubili smo raspored i jednom riječju na terenu smo izgledali nikako. Umjesto da ih još više raširimo mi smo jednostavno stali. Osim isključenja to je dodatno motiviralo domaćina koji je u tom periodu bio opasniji nego do tada. S obzirom na iskustvo koje sada imamo u momčadi nikako ne mogu pronaći opravdanje za takvu igru u tim trenucima.
Zadrov strateg je zadovoljan zbog dvotjedne stanke jer smatra da se njegova momčad mora još uigravati.
– Činjenica je da su nam četiri igrača došla kada je prvenstvo već počelo i da, bez obzira na njihovo iskustvo, treba vremena da se uigraju s ostatkom momčadi. Ova stanka će nam itekako dobro doći, šteta samo što su ovako loše vremenske prilike pa nemamo gdje trenirati. Nadam se samo da će ova kiša ubrzo stati i da ćemo onda moći prionuti poslu. Igračima sam dao slobodno dva dana, u utorak nastavljamo s poslom – kazao je na kraju kraćeg telefonskog razgovora Ferdo Milin.