Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Odlična sezona Lucije Aralice

06.10.2013. 22:00
Odlična sezona Lucije Aralice


Prije sam sve to doživljavala kao ugodnu rekreaciju. Ovo sada više nije rekreacija. Počela sam i znatno ozbiljnije, ali i duže trenirati – kaže Lucija
Posljednjih nekoliko mjeseci u Zadru se sve više počelo govoriti i o daljinskom plivanju. Najveće zasluge za to idu Klubu daljinskog plivanja Donat, koji je prvi puta organizirao Zadarsku plivačku ligu koja je u premijernoj sezoni imala osam kola. Osim toga zadarski plivački entuzijasti predvođeni legendarnim Draženom Adžićem nastupili su na nizu jakih maratona gdje su se natjecali i s najboljim daljinskim plivačima svijeta. U posljednjoj sezoni pojavilo se ime Lucije Aralice, koja je skrenula pažnju na sebe nastupom na svjetski priznatom Faros maratonu, koji je na Hvaru okupio elitu svjetskog plivanja. Na tom natjecanju, koje je bilo i 38. Prvenstvo Hrvatske, Lucija je ostvarila fantastičan rezultat i osvojila brončanu medalju na PH.
– Sigurno da mi je nastup na Faros maratonu ostao u najljepšem sjećanju. Velika čast je bila samo dobiti pozivnicu i sudjelovati tamo, a treće mjesto je nešto što vjerojatno neću nikada zaboraviti. No mnogo mi znači i bronca s Prvenstva Hrvatske u Omišu te pobjeda na maratonu u Zadru. Ipak je to domaći nastup i domaći teren – objašnjava Lucija, koja doduše ne živi u Zadru, ali se itekako osjeća Zadrankom.
 – Otac mi je iz Zadra, ovdje mi roditelji rade, a ja sam se rodila u Zagrebu. No osjećam se i kao Zadranka. Na kraju krajeva nastupam za zadarski klub.
Mladoj plivačici je škola na prvom mjestu. Ide u 15. matematičku gimnaziju, a polako dokazuje da se i u plivačkim vodama snalazi sve bolje.
– Od mojih plivačkih početaka treniram s ocem. Na neki način ga pratim, od desete godine kada sam krenula s ovim sportom preko nastupa za biogradski Dupin, do nastavka moje karijere u KDP-u Donat. Otac je zapravo prvi pristupio Donatu, ja sam ga samo pratila.
Plivanjem se baviš već neko vrijeme, ali nedavno je tvoja karijera postala znatno ozbiljnija?
– Tek sada sam se malo ozbiljnije okrenula daljinskom plivanju. Prije sam sve to doživljavala kao ugodnu rekreaciju. Ovo sada više nije rekreacija. Počela sam i znatno ozbiljnije, ali i duže trenirati. Pridružila sam se treninzima Plivačkog kluba Dubrava, bila sam na pripremama u Splitu.
Postoji li i dugoročnija ambicija u daljinskom plivanju?
– Iskreno, do sada i nisam previše razmišljala o tome. Tek ove godine sam zapravo i vidjela da mogu parirati jakim plivačima. Kao i svakom sportašu želja su mi nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima. Naravno, najveća želja mi je nastup na olimpijskim igrama.