Prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Okupljene je pozdravila Slavica Jelić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj

U organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju iz Zagreba i Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, također iz Zagreba, u subotu je u Novigradu u osnovnoj školi održana radionica "Marte Meo prirodna potpora razvoju i svakodnevni život obitelji". Vodila ju je Hildegard Rausch, Marte Meo licencirana supervizorica. Marte Meo je učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba s teškoćama u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Razvijana je kao praktično sredstvo za pomoć roditeljima autistične djece radi ostvarivanja uspješnog kontakta, a s vremenom je prerasla u program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih.

Radionica je okupila roditelje, udomitelje i stručne osobe: odgojitelje, učitelje, članove stručnih timova pedagoških ustanova, liječnike, psihologe, defektologe, fizioterapeute... osobe koje u sferi svog privatnog i profesionalnog djelovanja dolaze u doticaj s djecom i odraslima s poteškoćama u svakodnevnoj komunikaciji/životu.

U ime dvije institucije koje stoje u organizaciji događanja sudionike radionice i uzvanike događanja pozdravila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Slavica Jelić.

- Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ime organizatora ove radionice, drago mi je što smo se okupili na ovako lijepom mjestu kao što je Zavičajni muzej Novigrada. Vjerujem da ćete nakon radionice otići s nekim novim saznanjima, da ćemo svi skupa provesti ugodan i edukativan dan, naglasila je, između ostalog, Jelić.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira od 2007. prema standardima Marte Meo stručna usavršavanja u metodi Marte Meo prirodne potpore razvoju, a polaznici dobivaju međunarodno važeće potvrdnice. Danas u Hrvatskoj djeluje 97 Marte Meo praktičara, 12 Marte Meo terapeuta i jedan Marte Meo supervizor.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno