Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi

06.10.2013. 22:00
Prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi


Razvijana kao praktično sredstvo za pomoć roditeljima autistične djece radi ostvarivanja uspješnog kontakta, s vremenom je Marte Meo prerasla u program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih


U organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju iz Zagreba i Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, također iz Zagreba, u subotu je u Novigradu u osnovnoj školi održana radionica “Marte Meo prirodna potpora razvoju i svakodnevni život obitelji”. Vodila ju je Hildegard Rausch, Marte Meo licencirana supervizorica. Marte Meo je učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba s teškoćama u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Razvijana je kao praktično sredstvo za pomoć roditeljima autistične djece radi ostvarivanja uspješnog kontakta, a s vremenom je prerasla u program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih.
Radionica je okupila roditelje, udomitelje i stručne osobe: odgojitelje, učitelje, članove stručnih timova pedagoških ustanova, liječnike, psihologe, defektologe, fizioterapeute… osobe koje u sferi svog privatnog i profesionalnog djelovanja dolaze u doticaj s djecom i odraslima s poteškoćama u svakodnevnoj komunikaciji/životu.
U ime dvije institucije koje stoje u organizaciji događanja sudionike radionice i uzvanike događanja pozdravila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Slavica Jelić.
– Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ime organizatora ove radionice, drago mi je što smo se okupili na ovako lijepom mjestu kao što je Zavičajni muzej Novigrada. Vjerujem da ćete nakon radionice otići s nekim novim saznanjima, da ćemo svi skupa provesti ugodan i edukativan dan, naglasila je, između ostalog, Jelić.
Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira od 2007. prema standardima Marte Meo stručna usavršavanja u metodi Marte Meo prirodne potpore razvoju, a polaznici dobivaju međunarodno važeće potvrdnice. Danas u Hrvatskoj djeluje 97 Marte Meo praktičara, 12 Marte Meo terapeuta i jedan Marte Meo supervizor.