Jadera Gradu za prostor duguje 328 tisuća kuna i kamate

Slika korisnika admin

Grad Zadar dobio je spor s tvrtkom Jadera d.o.o. na Trgovačkom sudu u Zadru. Grad je, naime, Jaderu tužio zbog neplaćanja zakupnine za poslovni prostor u Ulici braće Vranjanin i to u vremenu od siječnja 2012. godine pa do rujna 2013. godine. Mjesečna rata najma za poslovni prostor od 139 metara četvornih iznosila je 14.945,70 kuna, a ukupno dugovanje za navedeni period doseglo je iznos od 328.805,40 kuna.

Raspravna sutkinja u ovom je sporu presudila u korist vlasnika prostora, odnosno Grada Zadra, te je tvrtki Jadera naložila plaćanje duga uvećanog za zatezne kamate.

U sudskom registru stoji kako je vlasnik Jadere tvrtka MIACO ADRIA d.o.o., a osobe zadužene za zastupanje Ana Ciketić iz Zagreba te zadarski poduzetnik Zvonimir Nižić zvani Grof koji također ima prijavljenu adresu u metropoli.

Osim ovog spora, Jadera d.o.o. s Gradom Zadrom ima i neriješene sporove oko vlasništva nad nekoliko atraktivnih poslovnih prostora na Poluotoku među kojima je i kavana Danica te Plankit nasuprot zgrade socijalnog i mirovinskog osiguranja.

 SWAROVSKI NIJE U SPORU S GRADOM
Prostor zbog kojeg su Grad Zadar i Jadera d.o.o. u sporu, i  zbog čijeg najma Grad potražuje 328.805,40 kuna nije prostor u kojem je  smještena trgovina Swarovski, kako smo izvijestili u tiskanom izdanju. Trgovinu Swarovski  otvorila je tvrtka Vitriaria, vlasnice Tanje Nižić, koja nije povezana s  društvom Jadera d.o.o., a ni navedeni prostor nije gradski, već ga je tvrtci  iznajmio Arsenal Holding. Iz tvrtke ističu kako nemaju nikakvih dugova  prema Gradu Zadru, a i obveze prema Arsenal Holdingu redovito podmiruju.
Prostor o kojem se vodi spor na Trgovačkom sudu u Zadru nalazi se u  Ulici braće Vranjanina, kako je navedeno, ali ne na opisanom mjestu. (R.  I.)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno