Između Zadra i srpskog agresora stajala je samo linija duga 13 km i hrabrost branitelja

Slika korisnika valentinam
Osmi put krenula hodnja od Dračevca do Bokanjca
U ovim danima moramo se sjetiti svih onih koji su dali svoje živote za slobodu grada. Ovom hodnjom čuvamo uspomenu na njih, družimo se i prisjećamo slavnih dana te obnavljamo ono jedinstvo koje nas je krasilo u obrani grada, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić
Siniša KLARICA
Zadarski branitelji ne zaboravljaju svoje poginule suborce

U sklopu obilježavanja Dana obrane Zadra u Domovinskom ratu, u subotu je osmi put za redom krenula hodnja od Dračevca do Bokanjca. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji kojom zadarski branitelji prolaze nekadašnjom crtom obrane Zadra te putem posjećuju spomen-mjesta stradavanja svojih suboraca.

- Riječ je o crti dugoj 13 kilometara koja je stajala ispred srpskog agresora i preko koje hrvatski branitelji nisu dali neprijatelju u Zadar. Više od 80 branitelja dalo je živote u obrani grada i mi im na ovaj način odajemo počast. Dok god nas bude, oni će živjeti s nama, rekao je predsjednik koordinacije udruga iz Domovinskog rata Ivica Mikulić Kinez.

Prije samog polaska branitelje je pozdravio i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, koji je skupa s predstavnicima braniteljskih udruga položio vijence na spomen-obilježju na bokanjačkom Trgu sv. Šimuna i Tadije. Dukić je zahvalio svim udrugama i njihovim članovima na doprinosu u obilježavanju Dana obrane Grada Zadra, ali i obrani grada u njegovim najtežim trenucima.

- U ovim danima moramo se sjetiti svih onih koji su dali svoje živote za slobodu grada. Ovom hodnjom čuvamo uspomenu na njih, družimo se i prisjećamo slavnih dana te obnavljamo ono jedinstvo koje nas je krasilo u obrani grada, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)