Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Privode se kraju radovi na prvom zadarskom parku za pse

07.10.2018. 16:38
Privode se kraju radovi na prvom zadarskom parku za pse


Uskoro se privode kraju radovi na uređenju parka za pse u bivšoj vojarni Franka Lisice, u neposrednoj blizini Vodovoda. Tamo gdje je još prije nekoliko mjeseci bila trava u visini ramena, te psi i njihovi vlasnici nisu mogli kročiti unutar žicom ograđenog prostora, a o čemu smo svojevremeno i pisali, sada je počišćen, poravnat teren, koji će uskoro otvoriti vrata četveronožnim ljubimcima.
– Trenutno se radovi privode kraju te radnici Marex-elektrostroja izrađuju igrala za pse, a nadam se da će do kraja sljedećega tjedna sve biti gotovo, rekao je Robertino Dujela, pročelnik gradskog upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.
Bili smo jučer u parkiću na kojem se već vide dijelovi igrališta za pse koje će, prema pričama radnika koji ih postavljaju, biti idealno za vježbanje agilitya sa psima. Izradit će su tako dva krovića preko kojih će psi moći pretrčavati – jedan s ravnim krovom, a jedan sa šiljastim, klackalica, mostići, te gume između kojih će moći trčati.
Osim toga, pripremljene su i instalacije te korito za postavljanje tuša, tako da će vlasnici moći okupati svoje ljubimce nakon igre, ali i tijekom ljetnih vrućina potražiti osvježenje.
– Uskoro ćemo postaviti još klupica tako da će i vlasnici moći sjesti i odmoriti dok se psi igraju. Osim toga, treba postaviti još kanti za otpatke kako bi vlasnici imali gdje baciti ono što pokupe iza pasa, rekao nam je jedan od radnika.
Inače, prostor je ograđen žičanom ogradom te je na ulaznom dijelu postavljen boks kako bi ulaz i izlaz iz parkića bio što sigurniji. Također je na nekim dijelovima pod popločan te je nasut šljunak kako bi se spriječilo nastajanje blata.
Osim ovog parka, u pripremi je projektna dokumentacija za uređenje još jednog koji bi se trebao napraviti u sklopu kompleksa na Višnjiku, ali u dijelu uz Splitsku ulicu.
Izgradnjom ova dva parka zadarski vlasnici pasa će nakon dugo godina u ilegali konačno dobiti prostor gdje će moći bez straha od kazni pustiti pse da se istrče i poigraju s drugim pripadnicima svoje vrste. Još nam je čekati plažu za pse, čijim bi uređenjem Zadar postao pravi dog-frendly grad.