Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dodjela potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2019. godinu

07.10.2019. 11:47
Dodjela potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2019. godinu


Grad Zadar objavio je javni poziv za dodjelu potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2019. godinu.
Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva registrirani kao trgovačka društva, zadruge i obrti, a koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Grada Zadra te koji ispunjavaju slijedeće uvjete:
Potpore se odobravaju za slijedeće namjene: uvođenje novih tehnologija u prerađivačkom sektoru, jačanje i poboljšanje uvjeta poslovanja ICT sektora, podrška razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, podrška izvoznom poslovanju poticanje projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te poticanje poduzetnika početnika.
U gradskom je proračunu za ovu namjenu osiguran iznos od 500.000,00 kuna, a najviši pojedinačni iznos potpore kojeg korisnik može ostvariti je 55.000,00 kuna. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najduže do 4. studenog.