Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA »Pir nad pirevima« 11. listopada na Novom Bokanjcu!

07.10.2019. 09:18
LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA »Pir nad pirevima« 11. listopada na Novom Bokanjcu!


Ne zna se tko je nestrpljiviji – parovi ili mi, glazbenici? Što se datum više približava svakim danom nam se javlja sve više parova. Od kad su čuli za ovu moju ideju i od kad sam je počeo intenzivno realizirati, javilo se preko 130 parova, a s današnjim je danom njih više od 80 i potvrdilo svoj dolazak. Mi već vježbamo u mom podrumu – priča uz smijeh, zadovoljno i uzbuđeno naš poznati sugađanin i glazbenik Miroslav Milić (66).
Podsjećamo, u ožujku ove godine on je počeo pripremati »pir nad pirevima«, a riječ je o tome da će 11. listopada ove godine s početkom u 20 sati u jednom poznatom restoranu na Novom Bokanjcu upriličiti susret i feštu za pamćenje svih glazbenika s kojima je svirao po pirevima, ali i svih bračnih parova koji su uz njegove klavijature, zaplovili u bračnu luku. Do sada su mu potvrdili svoj dolazak parovi iz Splita, Dubrovnika, s otoka Raba, nekoliko parova iz susjedne Slovenije, par iz Švedske…


Fešta za Guinnessovu knjigu rekorda
A, veliku želju za dolaskom na ovu veliku i do sada nezapmaćenu feštu u Zadru, a zasigurno i šire, izrazili su i neki roditelji »mladenaca« što je Miliću, kako je rekao, posebno drago. Uglavnom sve je spremno. Glazbenici vježbaju, restoran se već polako posebno ukrašava, a ovih će se dana postaviti i veliki video zid na kojem će se »vrtiti« stare fotografije i snimke s vjenčanja svih parova.
– U životu sam svirao na točno 1.064 pira, a prvi je bio davne 1974. godine i to bračnom paru – Mavra. Prva pjesma koju smo odsvirali bila je – »Ljubav nas veže i spaja«, pa će se tako zvati i ova naša fešta koja se nikad i nigdje na svijetu do sada nije organizirala, pa bismo mogli ući i u Guinnessovu knjigu rekorda. Prvi bračni par koji će zaplesati svoj prvi ples i na ovoj fešti, bit će bračni par – Vera i Radenko Mavra. Osim dobre glazbe i siguran sam odlične fešte, pripremamo i za sve naše mladence jedno veliko iznenađenje o kojem naravno, ne smijem ništa reći, opet će Milić uz smijeh.
Osim parova, svoje oduševljenje nisu krili ni njegovi kolege – glazbenici koji su mu se redom svi odazvali. Milić je u neprestanom kontaktu sa svima i putem društvenih mreža, pa otkriva kako ga svakodnevno oduševljavaju i zabavljaju i komentari. Pa, tako otkriva kako su neke »mladenke« pitale moraju li doći u vjenčanici.


«Ljubav nas veže i spaja«
– Naravno, da ne moraju! Svima sam odgovorio da dođu u trapericama i da obuju ono što om je najugodnije za ples. Doista mi je najvažniji cilj da se te večeri svi osjećaju dobro, da se opuste, druže i barem tu večer da svi zaboravimo na svakodnevicu i na sve probleme koje imamo u životu. Da ta večer svima ostane kao jedna od najljepših uspomena koje će se uvijek rado sjetiti i nostiti u srcu, baš kao i prvi ples sa svog vjenčanja – poručuje na kraju Miroslav Milić.
Dakle, 11. listopada u 20 sati, pravac – Novi Bokanjac jer – »Ljubav nas veže i spaja«.