Krstičević: Deponij mi je sada najvažniji cilj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Novi direktor Čistoće sastao se s gradonačelnikom
Problem deponija u Diklu rješavamo zajedno s Gradom Zadrom, zbog čega sam se jučer sastao s gradonačelnikom kako bismo s Gradom iznašli najbolje rješenje, ističe Krstičević
Zadarska županija
Ivan John Krstičević

Zadarsku Čistoću u ponedjeljak je preuzeo novi direktor John Ivan Krstičević, bivši direktor komunalne tvrtke Bibinjac te HDZ-ov vijećnik u Županijskoj skupštini. Iako se tek upoznaje sa situacijom u ovoj gradskoj tvrtki, za naš je list dao kratku izjavu o najvažnijem zadatku kojemu će se posvetiti na početku svojega mandata, a to je deponij u Diklu za kojeg kaže da mu je sada najvažniji cilj.
Da je zdušno prionuo na ovaj posao kazuje i podatak da se zbog deponija već sastao i s gradonačelnikom Brankom Dukićem kako bi se na vrijeme pronašla nova lokacija te ovo odlagakište polako počelo zatvarati. Naime, evo što nam je Krstičević jučer izjavio:
- Problem deponija u Diklu rješavamo zajedno s Gradom Zadrom, zbog čega sam se jučer sastao s gradonačelnikom kako bismo s Gradom iznašli najbolje rješenje, ističe Krstičević, napominjući kako o detaljima, s obzirom da je tek preuzeo dužnost, ne može govoriti.
No, sudeći po zadacima kojih se prihvatio već prvoga dana mandata, očito je da se problem deponija u Diklu kontinuirano rješava od dana donošenja odluke o njegovu zatvaranju. Naime, Inspekcija zaštite okoliša 24. rujna Čistoći je naložila zatvaranje deponija u Diklu, što znači da Grad mora hitno pronaći novu lokaciju. Upitan za alternativu Diklu, gradonačelnik je odgovorio kako se deponij najvjerojatnije neće zatvoriti u tri mjeseca, ali i dodajući kako je Grad ovakvu odluku očekivao. Dukić, naime, ističe kako i Grad želi da da se odlagalište Diklo zatvori te da su se dugi niz godina mučili s dozvolama, no da je ovo dio procesa koji se bliži kraju.
Grad je sada u dogovoru s nadležnim ministarstvima oko načina zbrinjavanja otpada jer je to, smatra prvi čovjek Grada, ozbiljna stvar oko koje svi moraju biti suglasni. A prema najnovijim informacijama iz Grada, alternativno rješenje još nije poznato, no Dukić nam je kazao kako razmišljaju o nekoliko opcija te će javnost na vrijeme o dogovoru postignutom oko zbrinjavanja otpada.
Ovdje, naime, treba napomenuti kako je još prošle godine objavljen dokument koji diktira dinamiku zatvaranja odlagališta u Hrvatskoj, pa tako i našoj županiji. Zanimljivo je da je Diklo predviđeno kao zadnje odlagalište koje treba zatvoriti, a sada je dan i rok za to - 90 dana.
Ostaje vidjeti hoće li Grad i Čistoća u tom roku uspjeti naći odgovarajuću lokaciju do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom, predviđenog tek za drugu polovicu 2021. godine, kao i to hoće li, kako je najavio gradonačelnik, nadležno ministarstvo ipak produljiti rok zatvaranja deponija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno