Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Moramo napraviti sve da konačno uđemo u jedan pozitivan niz

07.10.2021. 07:05


Na Višnjiku u dosadašnjem dijelu izrazito mlade sezone 2021/22. i nemaju baš previše razloga za zadovoljstvo jer se u pet utakmica upisalo tek dvije pobjede, i to obje u HT Premijer ligi, dok je rak-rana kao i mnogih minulih sezona regionalno natjecanje gdje se još uvijek čeka na prvi uspjeh. Očekivani poraz upisan je na otvaranju od Partizana, no definitivno nije dobro sjeo poraz u Podgorici od novaka u ligi, Studentskog centra Derbyja, koji je barem prije početka te utakmice djelovao kao »al pari« suparnik. Popravni ispit se stoga mora odraditi preko leđa zagrebačke Cibone koja stiže sutra u Krešin dom i taj prvi ovosezonski najveći hrvatski košarkaški derbi privući će sigurno veliku pažnju košarkaške javnosti, posebno jer su »Vukovi« otvorili sezonu na najbolji mogući način s dvije pobjede u regionalnoj ligi. Svladali su Mornar u Baru te u ponedjeljak u Draženovom domu nakon produžetka Megu Basket i zato družina iz Draženovog doma stiže u potpuno oprečnom raspoloženju na megdan u odnosu na njihove rivale. Svjesni su tog momentuma na strani Cibone i u svlačionici na Višnjiku, no to ne znači da u njoj ne tinja želja da će se baš protiv vječnog rivala okrenuti kurs zasad nakrivljenoga zadarskog broda. To će svakako istaknuti i organizator igre Perinčićevog sastava Martin Junaković koji smatra da je Cibona najbolji mogući protivnik za podizanje pomalo narušenog morala na Višnjiku.


Pravi put
– Cibona uvijek privlači posebnu pažnju u Zadru. Pogotovo u ovom trenutku kad stvarno igraju dobru košarku i imaju dvije pobjede u ABA ligi. Mislim da su baš dobra momčad s kvalitetnim trenerom, da imaju jedan prepoznatljiv sustav i da igraju pravu timsku košarku. Stoga sigurno neće biti lagana utakmica, ali mi moramo napraviti sve što je u našoj moći kako bi na kraju izišli kao pobjednici iz tog dvoboja jer nakon dva početna poraza u regionalnoj ligi pod hitno moramo izići na pravi put – kazat će Junaković u predvečerje prvog ovosezonskog hrvatskog derbija koji po pitanju imperativa rezultata puno više pritišće Zadrane. Njihovi porazi u prva dva kola usmjeravaju vodu na Cibonin mlin, ali poznato je da bi jedna prava partija mogla vrlo lako dovesti do preokreta po pitanju samopouzdanja kojeg se u svlačionici Zadra još uvijek traži.
– Utakmica sCibonom jako nam je bitna i ona će nam puno toga pokazati. Nije isto otići prema Novom Mestu na gostovanje protiv Krke s 1-2 ili 0-3 omjerom. Tako da moramo napraviti baš sve kako bi sutra pobijedili i da onda konačno uđemo u jedan pozitivan niz rezultata.
Nakon uvodnih pet utakmica nove sezone zaključak je da se Zadar još uvijek traži i da nije još uvijek sve sjelo na svoje mjesto. Potvrdit će to i brojne izgubljene lopte u svim tih pet dvoboja, koje na svu sreću nisu utjecale na rezultat zadnje utakmice protiv Cedevite Junior u Jazinama.
– Sve te izgubljene lopte dolaze kao produkt neuigranosti, i to su sve nekakve normalne pojave na početku sezone. S vremenom će se dosta toga iskorigirati u igri i u samom pozicioniranju nas igrača. Sad su to one trenutne mušice, ovaj misli da je trebao biti tamo, taj tu nije jer je mislio nešto drugo i to su sve neke normalne stvari za ovaj period. Samo treba što prije doći u pravi ritam i formu, a za to je potreban ekstra napor na treninzima i utakmicama. Početak je sezone i treba neko vrijeme kako bi sve sjelo na pravo mjesto. Bez obzira na nekoliko naših lošijih predstava mislim da smo na putu prema nečemu, i svi se nadamo da ćemo tamo što prije doći i da će nam se zaredati pobjede.


Lovina
Nekako je malo čudno pričati o neuigranosti kad se zna da je Zadar imao najmanje promjena u rosteru u odnosu na prošlu sezonu.
– Jeste, dosta nas je ostalo od prošle sezone, međutim nova je sezona, novi je trener i drugačiji su nam protivnici koji, pogotovo ovi u HT Premijer ligi, imaju nikad veću želju pobijediti baš Zadar. Branitelji smo naslova prvaka Hrvatske i svima smo u hrvatskoj ligi najveća lovina. Najbolje se to vidjelo na gostovanju kod Škrljeva, tako da za svaku utakmicu u našem prvenstvu moramo biti na visokoj razini koncentracije ako mislimo pobijediti. Imali smo ta dva sastanka unutar svlačionice na kojima smo uspjeli dosta toga raščistiti između nas igrača i nadam se da će sve izgledati puno bolje u predstojećem razdoblju.
Pod Perinčićem ste u većini dosad odigranih utakmica zaslužili ulogu startera i primjetno je da ste agilniji u napadu u odnosu na prošle sezone u dresu Zadra. Primjera radi, Škrljevu ste zabili 16, u Podgorici 17 koševa, no poklopilo se da su baš te dvije utakmice zasad jedini momčadski kiksevi.
– Ispalo je nažalost tako, pa mi je i glupo pričati o nekakvoj osobnoj igri kad se na kraju upiše poraz. Nije vjerujte nikakav gušt kad se potrošiš i fodigraš dobro, a nema one prave satisfakcije koju može donijeti samo pobjeda. Kada se izgubi utakmica onda sve što se dobro napravi na terenu odjednom postane potpuno nevažno – zaključio je Junaković.




Krenula prodaja ulaznica za Cibonu i Furnir
Iz KK Zadar stigla je jučer najava režima prodaja ulaznica za dvostruki program u petak i subotu u Krešinom domu. Još jučer su u prodaju puštene ulaznice za utakmicu protiv Cibone, koja se igra u sutra u 20 sati i za utakmicu protiv Furnira koja se igra dan kasnije u 20:30 sati. Danas se prodaja ulaznica na Višnjiku odvija od 10 do 18 sati, a sutra na dan utakmice prodavat će se od 10 do 20:30 sati, dok će se ulaznice za utakmicu s Furnirom koja se igra u subotu moći kupiti od 10 do 21 sat. Cijena dnevnih ulaznica je 50 kn za obiteljski VIP, Press VIP i prsten dok za tribinu treba izdvojiti 40 kn. Uz dnevne ulaznice koje su puštene u prodaju, navijači mogu također kupiti i godišnju ulaznicu. Cijena godišnjih ulaznica za prsten, obiteljski VIP i Press VIP košta 500 kn, dok za tribinu 400 kn. Ulazi će za navijače biti otvoreni od 18:30 sati. Za ulazak u dvoranu potrebna je EU Covid potvrda (potvrda o cijepljenju, negativnom testu ili potvrda o preboljenju Covida-19 u zadnjih 180 dana) te osobna iskaznica. Klub je navijačima organizirao brzo testiranje iza dvorane Krešimira Ćosića (kod bazena i klizališta na nedovršenom parkiralištu ŠC Višnjik), radno vrijeme mjesta za testiranje je u petak (od 14 do 20sati) i u subotu (od 17 do 20:30sati). Cijena testa je 70 kn. Tko se testira za utakmicu protiv Cibone, taj test će vrijediti i za utakmicu protiv Furnira.


Marčinković mijenja Harrisa?
Amerikanac Kevon Harris koji je ovog ljeta pristigao na Višnjik iz američke razvojne G-lige po svemu sudeći je već bivši član KK Zadar. Tu zasad neslužbenu informaciju nisu negirali neki klupski djelatnici, a zašto i bi kad je iz aviona bilo vidljivo da se Amerikanac nimalo nije snašao na parketu Krešinog doma i bilo je pitanje dana kad će se dogoditi raskid suradnje. Ipak, u klubu izgleda nisu stajali skrštenih ruku po pitanju njegove alternacije, koja se naravno još drži u tajnosti do samog čina stavljanja parafa na ugovor, a navodno se radi o povratku reprezentativca Hrvatske Pavla Marčinkovića u matično jato nakon 2011. godine, koji je ovu sezonu započeo u dresu Sonik Puntamike. Za potpunu potvrdu ovih navoda ipak bi bilo mudrije pričekati današnju medijsku konferenciju za utakmicu s Cibonom na kojoj bi se po navodima klubskog glasnogovornika trebao i službeno objelodaniti raskid s Harrisom kao i ugovoreni »brak« s njegovom alternacijom.