Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Asfaltirano 3,5 kilometara ceste

Autor: Dragana Glavočić

06.11.2008. 23:00
Asfaltirano 3,5 kilometara ceste

Foto: Adam VIDAS



Obavljeni radovi obuhvatili su osim skidanja starog asfaltnog sloja, širenje prometnice za 40 centimetara u osnovi, dok je u zavojima nešto više. U mjestima općine Pašman napravljeni su i nogostupi, kazao je Šarić


Po završetku turističke sezone, nastavljeni su radovi na županijskoj cesti D-110, glavnoj prometnici kroz otok Pašman.
Kako doznajemo od načelnice Općine Pašman Maje Bašić, nakon prestanka radova zbog turističke sezone nastavljeno je s asfaltiranjem glavne pašmanske prometnice prije 15 dana u izvođenju tvrtke Mikić d.o.o. iz Omišlja. Na dijelu dionice od Neviđana i Dobropoljane prema Mrljanima dosad je asfaltirano oko 3,5 kilometara ceste.
Kao što je bilo najavljeno radovi su trebali završiti 20. rujna, no zbog prekida radova radi početka turističke sezone predviđa se završetak krajem studenoga.
Prema riječima Ante Šarića iz Hrvatskih cesta bilo je predviđeno da radovi na rekonstrukciji prometnice traju 10 mjeseci, no prolongirani su na 14 mjeseci.
– Obavljeni radovi obuhvatili su osim skidanja starog asfaltnog sloja, širenje prometnice za 40 centimetara u osnovi, dok je u zavojima nešto više. U mjestima općine Pašman napravljeni su i nogostupi, kazao je Šarić.
Glavna prometnica kroz otok Pašman napravljena je 1968. godine i od tada se nije interveniralo, dok je glavna cesta kroz otok Ugljan napravljena nešto kasnije te je, kako ističe Šarić, mnogo kvalitetnija.