Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sportski uspjesi u trećoj životnoj dobi

Autor: Teuta Babajko Jamičić

06.11.2008. 23:00
Sportski uspjesi u trećoj životnoj dobi

Foto: Vedran SITNICA



Vaši veliki rezultati, koje ste postigli u šahu i boćanju, primjer su svim generacijama kako životni elan i pozitivan odnos prema životu treba zadržati i u trećoj životnoj dobi, kazao je gradonačelnik Živko Kolega


Zadarski gradonačelnik Živko Kolega i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut, jučer su u Gradskoj vijećnici primili sportaše, predstavnike Gradske udruge umirovljenika Zadar, koji su na 5. sportskim igrama umirovljenika Republike Hrvatske osvojili zapažene rezultate u šahu i boćanju. Podsjetimo, 5. sportske igre umirovljenika Republike Hrvatske, održane su početkom listopada u Šibeniku, gdje su Milan Ciglar, Miljenko Prusac i Tomislav Lukić osvojili treće mjesto u šahu, a Ivica Puljić, Joso Šimičević i Mirko Barać treće mjesto u boćanju.
Gradonačelnik Kolega, sportašima umirovljenicima je čestitao na postignutim rezultatima te istaknuo kako su njihovi uspjesi najbolji dokaz kako Zadar nije samo grad mladosti, već i grad sporta i u trećoj životnoj dobi.
– Vaši veliki rezultati, koje ste postigli u šahu i boćanju, primjer su svim generacijama kako životni elan i pozitivan odnos prema životu treba zadržati i u trećoj životnoj dobi, kaže gradonačelnik Živko Kolega, te nastavlja kako umirovljenici i u budućnosti mogu računati na podršku Grada Zadra u različitim sportskim aktivnostima, koje Zadranima omogućavaju da ostanu vitalni i u trećoj životnoj dobi.
Roko Kamber, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Zadar, zahvalio se gradonačelniku Kolegi i pročelniku Pešutu na toplom prijemu u Gradskoj vijećnici, izrazivši zadovoljstvo zbog uspješne suradnje zadarskih umirovljenika s Gradom Zadrom, čiju podršku uživaju dugi niz godina.
– Gradska udruga umirovljenika i Grad Zadar već dugi niz godina uspješno i korektno surađuju, stoga nam je veliko zadovoljstvo što možemo Zadar predstavljati na sportskim igrama umirovljenika. Kada ostvarimo velike rezultate, kao što se to dogodilo u Šibeniku, zadovoljstvo je još veće, govori Roko Kamber.
Na kraju jučerašnjeg primanja, Roko Kamber je najavio 29. susret umirovljenika Dalmacije, koji će se održati u nedjelju, 9. studenoga u Falkensteiner Hotels & Resorts Borik. Na najavljenom susretu okupit će se oko 950 umirovljenika iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.