Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Upis na listu ne jamči kupnju

Autor: Krešimir Bukvić

06.11.2008. 23:00
Upis na listu ne jamči kupnju


Dugoočekivani iPhone 3G, najnovije tehničko dostignuće mobilne tehnologije, od sutra će se moći nabaviti i u Zadru. Mobitel, ili bolje rečeno, minijaturno računalo, svjetski je hit od prve prezentacije u javnosti. Svojom brzom 3G bežičnom tehnologijom, GPS mapama, poslovnim rješenjima poput Microsoft Exchangea i novom App Store aplikacijom, iPhone objedinjuje tri proizvoda u jednom – revolucionarni telefon, iPod širokog zaslona i napredni internetski uređaj s HTML e-mailom i internetskim preglednikom. Stoga se očekivano velika zainteresiranost, koja je u zadnje vrijeme poharala svijet zaljubljenika u tehniku, reflektirala i na Hrvatsku.
Samo je do danas registrirano preko 8000 prijava za kupnju te ako uzmemo u obzir cijenu koja svakako nije mala i koja, ako se odlučite za najjeftiniji tarifni paket, iznosi skoro 3.000 kuna razumljivo je da je spomenuti broj prijava pozamašan. Kako doznajemo, registracija nužno i ne podrazumjeva isporuku uređaja s obzirom da su zalihe ograničene, a iz T-mobila poručuju da upis na listu zainteresiranih ne obvezuje niti jamči kupnju iPhone 3G, već prijavljenim korisnicima omogućuje da prvi dobiju informacije o tarifama vezanim uz iPhone, vremenu i mjestu početka prodaje te sve ostale informacije vezane za ovaj uređaj i njegov dolazak na hrvatsko tržište.
Informacije o tome koliko je prijava u T-mobile pristiglo iz Zadra još nisu poznate, selekcija te vrste nije obrađena, no, sudeći po pomami zadarskih šminkera za mnogim drugim “statusnim simbolima” za očekivati je vrlo skoro mahanje iPhoneima i na gradskoj špici.