Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perasović zove gledatelje

Autor: Igor Perković

06.11.2009. 23:00
Perasović zove gledatelje

Foto: Denis LOVROVIĆ



Zbog svih naših problema, Zadrani su u prednosti. Volio bih da nas publika dođe podržati, da nam zaplješću i kada ne ide – kaže Velimir Perasović
Večeras se u Draženovu domu u Zagrebu (19 sati) igra jedini pravi hrvatski košarkaški derbi. Cibona u šestom kolu regionalne NLB lige dočekuje Zadar u utakmici u kojoj pobjeda ima višestruko značenje.
– Za nas bi to bila najvažnija pobjeda dosad. Ona bi nam donijela poravnanje najboljeg starta u sezoni sa šest pobjeda, donijela bi nam čak tri pobjede viška u odnosu na Zadar, što bi bila sjajna situacija – rekao je na konferenciji za novinare trener Cibone Velimir Perasović.
Susret sa Zadrom na rasporedu je samo tri dana nakon poraza “vukova” od Fenerbahčea u Istanbulu i veliki dio vremena za pripremu potrošen je na rekuperaciju momčadi.
– Utakmica ne dolazi u dobrom trenutku zato što je prva domaća nakon tri susreta koja smo igrali u gostima. Budući da ne putujemo čarterom, momčad je potpuno “potrošena” od silnih vožnji, dugih čekanja, autobusa i zrakoplova. Dali smo sve od sebe da se malo osvježimo, a koliko smo u tome uspjeli, vidjet će se večeras – istaknuo je Perasović.
Prvi trener Cibone protiv Zadrana ne može računati na Dalibora Bagarića zbog ozljede mišića. Mnogi igrači osjećaju posljedice napornog perioda i imaju minorne probleme koje Perasović niti ne želi spominjati. Zbog izostanka najiskusnijeg centra, unutarnja linija Cibone imat će težak posao u zaustavljanju Tomislava Ružića i Vladimira Boise.
– Ostali smo na četiri igrača za dvije pozicije i uz Andrića i Vukušića to znači da 19-godišnjaci Zubčić i Radošević igraju važnu ulogu u rotaciji. Razlika u iskustvu između njih dvojice i zadarskog tandema je neusporediva. Pitanje je kako će ti igrači reagirati. To je za njih prvi pravi derbi, prva utakmica na tako visokoj razini i pitanje je hoće li se snaći. Očekujem da pokažu srce i karakter. Niti jedan od njih nije na dar dobio niti minute, sve su zaradili kroz zalaganje na treninzima i zbog toga se ne bojim – dodao je Perasović.
Trener “vukova” niti ovaj put ništa značajno neće mijenjati u pristupu i taktici. Formula po kojoj napadačka igra dolazi prvenstveno iz kreacije vanjske linije i dalje će ostati Cibonin forte u koji se uzdaju na putu do šeste pobjede u NLB ligi. Po prvi put Perasović priznaje da su gosti favoriti.
– Zbog svih naših problema oni su u prednosti. Imaju momčad koja je već dvije godine na okupu, koja nije ništa promijenila u filozofiji igre i ako se ne postaviš muški, imaš problema. Njihov rad i vrijeme koje provode na parketu se vidi u igri, a i činjenica da lošije igraju na strani ne vrijedi u Zagrebu. Ovamo uvijek dođu posebno motivirani, imaju tisuću navijača na tribinama. Volio bih da nas publika dođe podržati u što većem broju, da nam zaplješću i kada ne ide, da shvate da je teško. Mladom igraču to jako puno znači – zaključio je Perasović.