Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Male stvari za bolji svijet

06.11.2011. 23:00
Male stvari za bolji svijet


Čovjek, ako mu se i čini da ima cijeli svijet, što mu sve to vrijedi, kaže sestra Melhiora, ako nema ništa ponijeti u kraljevstvo nebesko. Ljubav je istinska vrijednost


Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar svečano je proslavila 17. obljetnicu djelovanja. Svečanost, na kojoj je bio izaslanik zadarskog nadbiskupa mons. Ivica Mustać, zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, zadarski dožupan Đani Bunja, gradski i županijski pročelnici, predstavnici zdravstvenih i brojnih društvenih ustanova, održana je u samostanu Školskih sestara franjevki u Arbanasima.
Sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, koja broji 500-tinjak članova, govorila je o njihovim dosadašnjim aktivnostima, usmjerenima uglavnom djeci, mladima i starijim osobama, odnosno svima onima kojima je pomoć potrebna. Svečano godišnje okupljanje, kako kaže sestra Melhiora, svojevrsna je tradicija, s namjerom poticanja jedni drugih u daljnjem radu – pružanju pomoći najpotrebnijima.
– Danas ljudi zaboravljaju što je najveće dobro na ovome svijetu. Mnogi niti ni ne znaju žele li ući u kraljevstvo nebesko. Jednostvno ne razmišljaju o tome. Ne pitaju se žele li to oni uopće. Istovremeno, svi imamo neke ciljeve, zdravlje, sreću, karijeru… No, sve je to prolazno, ti ciljevi nas prate na ovome svijetu, poslije ništa od toga nije važno, kaže sestra Melhiora, dodajući kako članovi Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara ljudima pomažu na različite načine kako bi se osjećali bolje na ovome svijetu, istovremeno im nudeći ispunjenost i ljepotu duše koju donosi vjera.
Čovjeku ništa ne vrijedi ako mu se i čini da ima cijeli svijet, kaže sestra Melhiora, kad nema ništa ponijeti u kraljevstvo nebesko. Ljubav je istinska vrijednost.
– Mi dajemo ljubav za ljubav. Dovesti jednu dušu Bogu najuzvišeniji je posao na svijetu. Kad bi svaki čovjek u svom malom svijetu činio male stvari, svijet bi bio bolji, istaknula je sestra Melhiora Biošić.