Završen vikend stvaranja, druženja i prijateljstva

Slika korisnika admin
Filip BRALA
Polaznici dramske radionice nastupili su pod vodstvom dramske pedagoginje Grozdane Lajić Horvat

Prezentacijom raznih umjetničkih radova nastalih proteklog vikenda u Novigradu, jučer je zatvoren 6. Kreativni vikend srednjih škola Zadarske županije. 70 učenika i 13 nastavnika iz 10 srednjih škola Zadarske županije su na pet radionica uz stručno vodstvo stvarali prekrasne kreacije, nova prijateljstva i vječne uspomene.

Prije prezentacije radova, sudionicima se obratila Maja Zrnčić, viša savjetnica za izvannastavne aktivnosti, natjecanja i smotre u Agenciji za odgoj i obrazovanje, koja već šesti put organizira Kreativni vikend srednjih škola Zadarske županije.

- Zahvaljujemo se svim djelatnicima Osnovne škole Novigrad na pripremi, brizi i provedbi ovog Kreativnog vikenda, klapi Težaci iz Paljuva na lijepom dočeku i Zadarskoj županiji koju u šali zovemo našim bankomatom jer već šestu godinu zaredom ovo sve financira, rekla je Zrnčić.

Tema ovog Kreativnog vikenda je bila "Ritam".

Prvo su se predstavili sudionici literarne radionice, koju je vodio pisac Miroslav Mićanović.

- Radionice nisu samo mjesto stvaranja budućih pisaca, nego i putnika, šetača koji će s tih radionica i ponijeti nešto u svijet, rekao je Mićanović.

Kroz kratke priče učenici su govorili o ritmu biljke, ritmu vožnje, ritmu kapitalizma; nakon svake ostavljajući publiku u razmišljanju.

Srđan Nogić s Hrvatskog radija vodio je radijsku radionicu i sa srednjoškolcima snimio "ritmičnu emisiju", inspiriranu novigradskim ribarskim životom, ritmom mora, valova, vjetra, ritmom srca. Na kraju radijske emisije, uz ritam slike svoj rad je predstavila i slikarsko-scenografska sekcija pod vodstvom profesora likovne umjetnosti, Theodora de Canzianija Jakšića. Sudionici te radionice su oslikali jedan zid unutar škole. Na prošlogodišnjem Kreativnom vikendu, koji se tad prvi put održavao u Novigradu, likovnjaci i scenografi su oslikali zid nasuprot toga, na temu "Reci mi što je vrijeme".

Theodor de Canziani Jakšić je rekao da se nada da će njihove boje i plohe živjeti u ritmu s Osnovnom školom Novigrad barem godinu dana.

Polaznici dramske radionice su pod vodstvom dramske pedagoginje Grozdane Lajić Horvat kroz glumačku igru rekli "da" ritmu i kaosu, "da" ritmu i tišini, "da" Novigradu.

Montažer Staša Čelan je sa srednjoškolcima i njihovim nastavnicima na temu ritma ovaj vikend odgovarao na filmskoj radionici.

Na kraju je svima zahvalio Joso Radošević, ravnatelj OŠ Novigrad, koji je sa svime bio više nego zadovoljan.

- Ovo nije samo vikend stvaranja, nego i druženja, razmjene iskustva, adresa, prijateljstva, druženja. I veselim se što se vidimo i dogodine, rekao je Radošević.

Na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu "Ružo moja crvena" koja je postala himna novigradskog Kreativnog vikenda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno