Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Fimi medija naručivala i plaćala robu za HDZ

Autor: Z L

06.11.2012. 23:00
Fimi medija naručivala i plaćala robu za HDZ

Foto: PIXELL



Suđenje se ispitivanjem četvero novih svjedoka nastavlja 19. studenoga


Još troje svjedoka ispitanih na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi medija potvrdilo je da je marketinška agencija Nevenke Jurak naručivala i plaćala robu za bivšu vladajuću stranku.
Vlasnica tvrtke Studio bonus Sunčica Perković posvjedočila je jučer da je za Fimi mediju, agenciju po kojoj je korupcijska afera dobila ime, od 2006. do 2009. u četiri navrata isporučila kemijske olovke ukupne vrijednosti 39 tisuća kuna.
U prve tri isporuke kemijske su bile bez tiska, dok je na posljednjoj stajao natpis “Mladež HDZ-a – snaga naše budućnosti”.
“Fakture su uredno ispostavljene, a sve su plaćene po ponudama, prije isporuke”, kazala je svjedokinja.
Direktor tvrtke Minolta Siniša Podboršek kazao je da je na narudžbu Fimi medije isporučio jedan fotokopirni aparat u središnjicu HDZ-a. “Nakon toga surađivali smo na održavanju i isporuci potrošnog materijala”, kazao je svjedok koji je također potvrdio da je agencija Nevenke Jurak sve račune plaćala u roku.
Svi računi uredno su podmireni i Krešimiri Rendulić, vlasnici tvrtke koja je Fimi mediji pomagala u organizaciji raznih događanja. Osim za HDZ Fimi medija je plaćala i organizaciju “evenata” državnih tvrtaka, kao što su Pro plin, HEP i Hrvatska pošta.
“Faktura za božićni domjenak HDZ-a u muzeju Mimara, a u što je bilo uključeno i pomaganje u eventu za HP iznosila je 2500 kuna”, kazala je svjedokinja.
Suđenje se ispitivanjem četvero novih svjedoka nastavlja 19. studenoga. Optužene u aferi Fimi medija, među kojima je i bivši premijer te HDZ, tereti se da su preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna od čega je većina završila u stranačkom crnom fondu. I dok je većina optuženih priznala nedjelo, Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve montiranog postupka, dok odvjetnici HDZ-a ističu da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela.