Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

HRS suspendirao RK Zadar i oduzeo mu jedan bod

Autor: Šime Ćurko

06.11.2012. 23:00
HRS suspendirao RK Zadar i  oduzeo mu jedan bod

Foto: Filip BRALA



Momčadi iz Mocira zbog duga od 7.800 kuna mogla bi biti ugrožena borba za prvo mjesto u Drugoj ligi
Rukometaši Zadra u pet utakmica ove sezone u Drugoj ligi osvojili su  deset bodova. Da su i htjeli  više nisu mogli. U Glasniku  HRS-a, međutim, za Drugu  ligu je ljestvica na kojoj Zadar ima devet bodova.
– Zbog nepodmirenih dugovanja prema HRS-u, temeljem članka 58. Stegovnog propisnika HRS, povjerenik za natjecanje prvih i  drugih HRL donio je odluku  kojom je od 5. studenoga  2012. godine RK Zadar suspendiran od daljnjeg natjecanja u 2. HRL – jug za  muškarce. Zbog neispunjenja svojih obveza RK Zadar se novčano kažnjava u  iznosu od 1.500 kuna i klubu  se oduzima 1 (jedan) bod.
Objašnjenje je to koje je  navedeno u Glasniku. I što  sad?
– Odmah ćemo platiti dugovanje prema Savezu koje  za naš klub iznosi 7.800 kuna. To će biti dovoljno da  nam ukinu suspenziju i da se  možemo i dalje natjecati –  kaže Perislav Zrilić, predsjednik RK Zadra.
No kako vratiti oduzet  bod? U HRS-u jučer nije  bilo Bojana Filipovića, tajnika ureda za natjecanje  Druge lige, koji je i potpisao  spomenuti Glasnik. Službenu izjavu u Savezu tako nismo dobili, no doznali smo da  je procedura jasna. Želi li  ukidanje suspenzije Zadar  treba uplatiti dugovanje i  kaznu, kad je riječ o oduzetom bodu klub poslati žalbu u roku osam dana. No  Zrilić kaže da Zadar – neće  pisati žalbu!
– Žalba bi nas koštala  3.000 kuna, a to je skoro pola  našeg duga prema Savezu.  No uputit ćemo zajednički  dopis HRS-u u suradnji s  ostalih šest klubova iz Druge  lige – jug u kojem ćemo  tražiti da nam se vrati ono  što smo osvojili na parketu –  dodao je Zrilić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU