Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U našoj dvorani se mora znati tko je glavni

Autor: Roman Morović

06.11.2012. 23:00
U našoj dvorani se  mora znati tko je glavni


Igokea je pobijedila već tri utakmice u gostima, Široki, Radnički i Zvezdu, a protiv Cedevite su vodili do posljednje sekunde. To najbolje govori koliko su opasni na gostovanjima – kaže Olivari
Od pet dosadašnjih gostovanja, Zadar  je jednom (Cedevita) pobijedio, jednom odigrao jako loše i uvjerljivo izgubio  (Krka), a čak triput je bio  nadomak pobjede, ali su bodovi na kraju ipak ostali  domaćinu. Tako je bilo kod  Partizana u Beogradu, gdje  je vodio 37 minuta pa kod  Cibone u Zagrebu, gdje je  pao tek u produžetku, te  prošle subote u Širokom  Brijegu, gdje je ispustio 14  razlike krajem treće četvrtine. Taj je poraz bio možda  i najbolniji od svih prethodnih.
– Normalno da nam nije  bilo lako nakon utakmice.  Trideset minuta smo bili bolji i imali dosta veliku prednost, da bismo sve to prosuli u završnici. Jednostavno rečeno, u posljednjoj četvrtini mi nismo mogli pogoditi, a oni promašiti. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali nažalost, tako je  ispalo – kaže Šime Olivari i  odmah okreće ploču na sljedeću utakmicu.
Rad donosi rezultat
– Sada sve to treba ostaviti iza sebe, nastojati  kroz treninge ispraviti pogreške koje smo raditi i što  bolje se pripremiti za subotu. Utakmica s Igokeom  za nas je jako važna i moramo napraviti sve da pobijedimo.
Težak raspored u prvih  sedam kola, o kojemu se  toliko govorilo, sada je  prošlost. Jesu li Zadrani zadovoljni ostvarenim?
– Šteta što nismo uzeli još  koju pobjedu, a bilo je prilika. Od Partizana, preko  Cibone u produžetku do  Širokog. Sigurno je moglo  bolje, ali i gore. Ostvarili  smo dvije važne pobjede,  protiv Crvene zvezde i Cedevite, koje pretendiraju na  sam vrh, a i na većini ostalih  utakmica smo pokazali da  možemo igrati dobru košarku. Na nama je da nastavimo trenirati kao i do  sada, jer stvarno dobro radimo i to nam se mora vratiti. Svi vjerujemo da ćemo  igrati još bolje, a s tim će  doći i više pobjeda.
Pobjeći s dna
Od posljednje utakmice  na Višnjiku prošla su već 23  dana. Još tri i Zadru u goste  stiže Igokea.
– Bit će teško. Svaka utakmica je teška, što potvrđuju  i dosadašnji rezultati. Oni  su do prošlog kola bili neporaženi, a sekunda je nedostajala da tako i ostane.  Imaju vrlo dobru momčad,  iskusni su i uigrani. Odličan  početak sezone im sigurno  daje dodatno samopouzdanje. Već su pobijedili u trima utakmicama u gostima,  Široki, Radnički i Zvezdu, a  protiv Cedevite su vodili do  posljednjeg šuta. To najbolje govori koliko su opasni  na gostovanjima. No, u  našoj dvorani se mora znati  tko je glavni. Do sada smo  kući imali samo dvije utakmice i želimo da onaj poraz  od Olimpije bude iznimka.  Nadam se da će tako i biti, te  da ćemo od subote na  Višnjiku zaredati s pobjedama.
Bit će to dvoboj drugoplasirane i pretposljednje  momčadi lige, a moglo bi se  reći i lidera i fenjeraša, s  obzirom na to da Igokea s  Partizanom dijeli prvo, a  Zadar sa Szolnoki Olajem  posljednje mjesto.
– Nije ugodno, ali ne treba  sada gledati tablicu. Svi  znamo kakav smo raspored  imali na početku. Idemo pobijediti Igokeu pa, vjerujem,  više nećemo biti na dnu tablice – za kraj će Olivari.