Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zbog dilanja droge na Zrću ovoga ljeta, trojici po godina zatvora!

Autor: Minja Gugić

06.11.2012. 23:00
Zbog dilanja droge na Zrću ovoga ljeta, trojici po godina zatvora!

Foto: Filip BRALA



Dilali su kokain, ecstasy i “travu”, a u ruke policiji su pali krajem rujna ove godine. Braća Dominik i Silvijo Maček iz Zagreba i Antonio Dabo iz Novalje “odgulit” će po godinu dana zatvora, dok je u slučaju maloljetnika izrečen pridržaj maloljetničkog zatvora, odnosno uvjetna osuda s rokom kušnje od jedne do tri godine


Nakon što je 1. rujna prošle godine stupio na snagu novi Zakon o kaznenom postupku koji omogućuje donošenje tzv. sporazumnih presuda odnosno presuda na temelju sporazuma stranaka, suci Županijskog suda u Zadru do sada su donijeli niz takvih presuda, a jedna od svakako zanimljivijih donesena je ovih dana.
Naime, uspjeli su se dogovoriti i bez suđenja nagoditi čak osmero optuženih i njihovih odvjetnika na jednoj strani te  tužitelj na drugoj strani.
Riječ je o dilanju droge ovoga ljeta – tijekom srpnja i kolovoza na Zrću. U pitanju je bio kokain, ecstasy i marihuana, a ekipa je mislila na brzinu zaraditi “nestajući” u gužvi danonoćnog partijanja na Zrću, međutim, pali su u ruke policiji sredinom rujna ove godine nakon čega su bili uhićeni i privedeni sucu istrage zadarskog Županijskog suda.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU