Zračna luka dograđuje pistu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ

Župan je donio odluku da se 200.000 kuna iz Županijskog proračuna proslijedi za sufinanciranje idejnog projekta rekonstrukcije i dogradnje uzletno-sletne staze Zračne luke Zadar. Ukupna vrijednost izrade idejnog projekta iznosi 1.370.000 kuna.

Naime, čulo se na Kolegiju župana, Zračna luka Zadar je u  2011. godini sklopila ugovor o izradi tehničke dokumentacije idejnog projekta rekonstrukcije i dogradnje uzletno sletne-staze zračne luke Zadar. Idejni projekt je u potpunosti dovršen, usuglašeni su  posebni uvjeti građenja te je dokumentacija predana u proceduru za ishođenje lokacijske dozvole.

Istovremeno, s Ministarstvom obrane RH su u tijeku  pregovori oko sklapanja sporazuma o međusobnim  pravima i obvezama.

Rečeno je i da će se nakon ishođenja lokacijske  dozvole tijekom 2013. godine provesti postupak javne nabave za izradu glavnoga izvedbenog projekta  za dobivanje građevinske dozvole. Time bi kompletna projektna dokumentacija bila spremna za  kandidiranje projekta za sufinanciranje iz strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno