Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Deset godina bez Nives

06.11.2013. 23:00
Deset godina bez Nives


Emocijama ispunjen, program je malo koga ostavio ravnodušnim, posebice posjetitelje koji su osobno poznavali Nives, njen profesionalizam, predanost radu te nadasve toplinu i ljubav kojom je zračila i koja i dan danas nedostaje mnogima


U spomen na Nives Šimatović Predovan, zadarsku koreografkinju, plesačicu i plesnu pedagoginju, koja je preminula prije 10 godina, u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i Glazbene škole Blagoje Bersa u utorak je u HNK Zadar održana predstava “Za Nives”.
Nastupali su solisti Iva Burčul, Natali Radelić, Maja Stipaničev, Nikolina Dolfić, Josipa Štulić, Filipa Bavčević, Nela Šarić, Tea Drvosek i Sanja Petrovski te članice Zadarskog plesnog ansambla, plesnog i glazbenog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa, plesne udruge Zalet, plesne udruge Gesta i baletne udruge Pirueta, ansambl Ars Cantabile kao i Davor Pekota s klapom Niko. Tijekom večeri na pozornici su se izmjenjivale i videoprojekcije o Nives autora Majde Mikulandre i Petra Petrovskog. Program je vodio Vinko Radovčić.
Emocijama ispunjen, program je malo koga ostavio ravnodušnim, posebice posjetitelje koji su osobno poznavali Nives, njen profesionalizam, predanost radu te nadasve toplinu i ljubav kojom je zračila i koja i dan danas nedostaje mnogima. Nives Šimatović Predovan je ostavila trajni pečat na cjelokupnu hrvatsku plesnu scenu, povezala Zagreb i Zadar te kao koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja sudjelovala u radu Studija za suvremeni ples, Zagrebačkog plesnog ansambla, grupe Kiks-Miks, Zadarskog plesnog ansambla, Plesnog studija Doma hrvatske mladeži i Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa. Kroz svoj intenzivan i buran životni put ostvarila je mnoštvo kraćih i cjelovečernjih plesnih predstava.