Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ivana Kraljić iz Općine Pašman najbolja hrvatska tajnica godine!

07.11.2018. 17:45
Ivana Kraljić iz  Općine  Pašman  najbolja  hrvatska  tajnica godine!


Ivana Kraljić, zaposlenica Općine Pašman, proglašena je  prošle subote na svečanoj dodjeli u zagrebačkom Hotelu Esplanade jednom od pet najboljih poslovnih tajnica Hrvatske.
Odlučila je to Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna  udruga, koja od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija.
Uz Ivanu Kraljić, ovogodišnje su dobitnice, Nataša Pomper, Hrvatski  geološki institut, Zagreb, Lada Radić, Hrvatski operator tržišta energije  d.o.o., Zagreb, Nana Tomić, Srednja talijanska škola u Rijeci/ Scuola media superiore italiana Fiume, Jasmina Palinić, Općina Slivno, a nagradu  za životno djelo dobila je Branka Vinković iz Grada Vukovara.
Ivana Kraljić rođena je u Zadru, gdje je završila Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu te stekla zvanje ekonomistice. Potom upisuje  Language school Zadar te se zapošljava kao sezonska djelatnica u Turističkoj zajednici Općine Pašman. Radno iskustvo stjecala je kao turistička  djelatnica, referentica za obradu podataka, informatorica u TZO  Pašman, zatim u Zepteru gdje je 2011. godine proglašena najboljom suradnicom.
U Općini Pašman prošla je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa da bi 2014. godine postala administrativna tajnica  u Jedinstvenom upravnom odjelu.
– Prije svega želim zahvaliti našoj strukovnoj udruzi i općinskom  načelniku Krešimiru Ćosiću koji su me nominirali za nagradu. Volim  ovaj posao, a unutar udruge redovito pohađam seminare i različita  stručna osposobljavanja jer je u tajničkom poslu uvijek puno izazova i  različitih situacija koje su me formirale kao osobu, smatra Ivana.
U udruzi je opisuju kao pozitivnu, organiziranu, društvenu i profesionalnu osobu uvijek spremnu pomoći u svakoj situaciji, a Ivana za sebe  kaže da voli putovanja i druženja s prijateljima. Velika je ljubiteljica tenisa, u slobodno vrijeme bavi se rolanjem, bicikliranjem, tenisom i dekupaž tehnikom. Udana je i majka djevojčice od dvije godine.
Godišnje nagrade EA jedna osoba može dobiti samo jednom, a ove  godine dodijeljene su dvadeset i treći put.