Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odabrana 24 ugostitelja za adventske kućice

07.11.2018. 10:30
Odabrana 24  ugostitelja za  adventske kućice


Tržnica Zadar odabrala je 24 ugostitelja koji će tijekom Adventa u Zadru moći poslovati na Trgu pet bunara i na Trgu Petra Zoranića. Za zadnju, 25. kućicu još uvijek se traži ugostitelj te bi krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna trebalo objaviti novi natječaj za nju.
– Na natječaj nam se javilo 49 ponuđača s čak 104 ponude za kućice. Sve osim jedne su iznajmljene, a i za ovu smo dobili dvije ponude, ali isti ponuditelji su dali još ponuda za druge kućice te su onda odabrali njih, umjesto ove. Riječ je o kućici uz pozornicu, pa pretpostavljamo kako ugostiteljima nije zanimljiva zbog straha od buke, rekao nam je direktor Tržnica Zadar, Tomislav Letinić.
Kao još jedna od novosti je i promjena položaja pozornice. Ove godine pozornica će biti na drugoj strani trga, odnosno kod prostora udruge Porat, pored arheološkog iskopa. Jedan dio pozornice će prelaziti preko stakla na podu trga, ali Letinić nam je rekao kako su vodili računa o zaštiti stakla te će postaviti i ogradu kako ne bi previše ljudi stajalo na staklu.
Na pitanje zašto su pomaknuli pozornicu rekao nam je kako je ove godine više kućica na Trgu pet bunara zbog čega su odlučili zarotirati pozornicu na drugu stranu kako bi i posjetitelji, koji su na Trgu pet bunara, mogli vidjeti pozornicu. Naime, ove je godine na Trgu pet bunara planirano postavljanje deset kućica koje će biti složene skroz do ulaza u Perivoj kraljice Jelene. 
Na novinarsko pitanje jesu li razmišljali o boljoj organizaciji infrastrukturnih sadržaja kao što su voda i struja, rekao je kako su se ove godine bolje pripremili.
– Prošle smo godine imali prigovore zbog nedovoljno jake struje jer je nekoliko kućica bilo spojeno na jedan izvor struje pa je često dolazilo do preopterećenja i ispadanja električne mreže. Zbog toga smo pojačali struju. Također, bilo je prigovora jer ugostitelji nisu imali vodu, što smo također riješili te će ove godine imati priključak vode u blizini konobe Skoblar te još jedan najvjerojatnije u prostoru kojeg koristi Čistoća, pojasnio je Letinić. 


Oni su se "skućili"
Kućice su uzeli sljedeći ugostiteljski obrti: Turisthotel, obrt Lea, Manufaktura okusa, Zračna luka Zadar, Raul Paul, Zabavica, obrt Fim, Uma vida, Convallis, Riva ljubac, Ispeci pa reci, Ideal food, Srifemski trokut, obrt Terra, Cinara, Domus constructum, Tutto felice, obrt Lav, Adversus, Zajednički obrt za ugostiteljstvo Smart, Kompa, obrt Pobi, Jerković, Zadarska pivovara.