Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sandra Vukić imenovana za šeficu zadarskog HZZ-a

07.11.2018. 11:16
Sandra Vukić  imenovana za  šeficu zadarskog  HZZ-a


Rješenjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HDZ-ova  Sandra Vukić nova je predstojnica zadarske podružnice Zavoda. Ovakva  je odluka bila očekivana s obzirom da je Vukić već mjesecima u statusu  vršiteljice dužnosti, a koji joj je povjeren zbog njenih dosadašnjih rezultata u ovoj državnoj ustanovi. 
Vukić je privremeno preuzela status nakon smjene SDP-ove predstojnice Irene Dragić, nakon čega je uslijedio zacijelo jedan od najduljih natječaja u državnim ustanovama i zavodima. Naime, natječaj za čelne ljude Zavoda u područnim uredima diljem Hrvatske raspisan je još krajem  travnja, a Vukić je, kako nam je jučer potvrdila, imenovana ovih dana. 
U v. d. statusu bila je čak dvije godine, dok HZZ nije raspisao novi natječaj za predstojnike. U njenoj se stranci već ranije moglo čuti kako je  upravo ona njihov prijedlog za ovu dužnost s obzirom na dugogodišnje  iskustvo u radu Zavoda. Zanimljivo je da se bivša predstojnica HZZ-a u  Zadru, Irena Dragić koja je na ovu dužnost imenovana u ožujku 2013.  godine, nikad nije očitovala o tome je li se kandidirala na zadnjem natječaju, što je donekle i razumljivo s obzirom da je do njezine smjene  došlo pobjedom HDZ-a na parlamentarnim izborima, odnosno da je riječ o uobičajenoj političkoj smjeni
Vukić je, pak, prošla i testiranje u Zavodu u centralnom uredu Zavoda  za zapošljavanje koji su  od kandidata tražili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski  sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog ili  humanističkog smjera, pet godina radnog iskustva na poslovima za čije  obavljanje je utvrđen uvjet u prethodnoj točki, aktivno znanje engleskog  jezika u govoru i pismu te poznavanje rada na osobnom računalu.
U svakom slučaju, ovim je imenovanjem lokalni HDZ potvrdio svoju  kontrolu nad još jednom važnom ustanovom, a s kojom praksom je započeo ubrzo nakon pobjede na parlamentarnim izborima do kojih je  SDP vodio većinu državnih ustanova u Zadru.