Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sunara: Jedna od najlošijih partija u ovoj polusezoni

07.11.2018. 10:44
Sunara: Jedna od najlošijih partija u ovoj polusezoni


Nažalost, Zadrani neće po dobrome pamtiti jedinu utakmicu ove sezone koju su igrali u ponedjeljak. Nemaju po čemu s obzirom da su poraženi u Gradskom vrtu od Osijeka II rezultatom 2:0. Ne bi tu bilo ništa zabrinjavajuće da se ne radi o drugom prvenstvenom porazu zaredom nakon što su u prošlome kolu na svom travnjaku "stradali" od Dinama II. Ako tome pridodamo poraz od Lokomotive u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa koji su igrali između ta dva ogleda, dolazimo do činjeničnog stanja koje govori da se Zadar nalazi u negativnom nizu. Nakon sedam prvenstvenih kola bez poraza (osam utakmica računajući i Kup) momčad sa Stanova ušla je u rezultatsku krizu iz koje će, nadajmo se, ubrzo izaći. Da se razumijemo, nije to nikakav "smak svijeta", kao što ni onaj pozitivni niz nije smio izazvati euforiju. Međutim, koliko god je dobro da niz pobjeda ili pozitivnih rezultata traje dugo, toliko s druge strane nije dobro da porazi prerastu u naviku.


Teško protiv "jakih"
Biti poražen od drugih momčadi hrvatskih prvoligaša Dinama i Osijeka nije nikakvo čudo s obzirom da se radi o vrlo kvalitetnim sastavima koji spadaju u sam vrh Druge HNL. O Lokomotivi da i ne govorimo. Međutim, na neki način je znakovito da Zadar jako teško igra s momčadima iz gornjeg dijela ljestvice. Od Šibenika su također doživjeli poraz na Stanovima, Varaždin su istini za volju "imali u konopcima" pa skoro prosuli sve, a Hajduk II je pobijeđen uz napomenu da je na Stanovima rezultat mogao biti i npr. 2:5 u korist gostiju iz Splita. U Osijeku je Zadar imao nekoliko prigoda za pogodak, ali statistički gledano domaćin je mogao poentirati i više od dva puta. Naravno da je momčadi iz Gradskog vrta bilo puno lakše igrati u drugom poluvremenu nakon što je Luka Marin u 31. minuti doveo svoju momčad u vodstvo. Stoga i ne čudi gol Mirlinda Dakua u 93. minuti kada je Zadar sve karte bacio u napad pokušavajući bilo kako doći do izjednačenja i tog jednog boda. U svakom slučaju pred trenerom Krešimirom Sunarom je zadatak da što prije svoju momčad vrati na pobjednički kolosijek i u posljednja dva prvenstvena kola uoči zimske stanke pokuša sakupiti što više bodova. A u međuvremenu donosimo što je trener Zadra, kazao nakon ovog poraza u gradu na Dravi.
– Nažalost, moram utvrditi da je Osijek zasluženo pobijedio – kazivao je nakon utakmice Zadrov strateg.
– Mi smo se očito u ove tri posljednje utakmice protiv Varaždina, Lokomotive i Dinama II fizički i psihološki potrošili. Jednostavno nismo bili na onoj razini na kojoj smo do sada bili. Smatram da je ovo bila jedna od naših najlošijih partija u ovoj polusezoni. Nedostajalo nam je šest igrača zbog čega nismo imali potrebnu širinu kako bi na pravi način odgovorili u drugom poluvremenu. Falio nam je taj pomak u igri koja jednostavno nije bila na pravoj razini.
Bez obzira na to Zadar je bio u igri za pozitivan rezultat do posljednjih trenutaka utakmice kada je Osijek II drugim pogotkom stavio "točku na i" ovog dvoboja.


Malo fali
– Istina, bili smo konkurentni do samoga kraja, ali to nije nikakva utjeha. Jednostavno nismo mogli parirati mladoj i poletnoj momčadi Osijeka II, kao što u tom segmentu ne možemo parirati niti Dinamu II, niti Hajduku II. Međutim i takve se utakmice mogu dobiti, ali malo smo bili nestrpljivi. Unatoč tom golu u prvom poluvremenu držali smo se u igri do 93. minute. Stvorili smo dvije ili tri izgledne situacije, ali nakon dugo vremena u ovoj utakmici nismo uspjeli poentirati. Jednostavno nismo zaslužili više. Nema očajavanja, okrećemo se pripremi utakmice sa Solinom koja je pred nama već za pet dana.
Ostala su još dva kola do kraja jesenskog dijela u kojima Zadar najprije ide u goste Solinu, pa nakon toga dočekuje Međimurje.
– U posljednje četiri utakmice susretali smo se s momčadima iz samog vrha Druge HNL. Nažalost, još nam nešto malo nedostaje da budemo konkurentni s njima. U ova dva posljednja kola jesenskog prvenstva igramo s momčadima iz donjeg dijela ljestvice. Imamo kvalitetu i mislim da ćemo to na pravo način iskoristiti te u ta dva dvoboja ostvariti pozitivne rezultate – kazao je u komentaru dvoboja u Gradskom vrtu Krešimir Sunara.